Kılıçdaroğlu'ndan 'Abdullah Gül' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kafa kesenler, kadınlara tecavüz edenler, bunların hepsinin eli kanlı. Bunların hepsini alacaklar, Libya'ya gönderecekler." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Abdullah Gül' açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçekten Meral Akşener karşı çıkmasaydı Abdullah Gül aday mı olacaktı?” şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, “Onu bilmiyorum” yanıtını verdi. CHP lideri, “CHP’nin bu tip bir girişimi oldu mu?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Hayır” dedi.

“ÖRTBAS İÇİN ORTAYA ATTILAR”

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesi için ise “Kanal İstanbul devlet projesi değil Erdoğan’ın çıkar projesidir. Kaldı ki bu projenin yapılacağı da yok. Bu ülkede olan bitenleri örtbas etmek için bunu ortaya attılar. Devleti çılgın insanlar değil, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetir. Çılgın projeymiş, e buyur yap o zaman. Yap-İşlet-Devret ile yapacakmış. Birisi buraya gelip kanal yaparsa, CHP iktidar olduğunda bir kuruş vermem.” değerlendirmesinde bulundu.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu olay aslında Ortadoğu’da vekalet savaşlarının getirdiği noktayı gösteriyor. Aslında yapılması gereken CHP olarak OBİT dediğimiz bölgeye barışın gelmesi. Vekalet Savaşlarında Orta Doğu’nun kurtarılması lazım. Burada aktif olması gereken ülke Türkiye ve İran’dır” dedi.

“KAFA KESENLER, TECAVÜZ EDENLER…”

Libya tezkeresi konusunda ise CHP Genel Başkanı “Asker gönderiyoruz niye? Bizim askerimizin ne işi var? Ben bizim askerimizin kanının Libya çöllerine dökülmesini istemem. Suriye’de mevcut iktidarın desteklediği militan gruplar var. Kafa kesenler, kadınlara tecavüz edenler, bunların hepsinin eli kanlı. Bunların hepsini alacaklar, Libya’ya gönderecekler. Ne işimiz var orada dediğim zaman, Mustafa Kemal Atatürk de gitmişti diyorlar. Gittiğinde orası Osmanlı toprağıydı. Mustafa Kemal oraya hangi koşullarda gitti? Tezkereyi çıkardılar, Putin’le görüştüler. Kimle çarpışacak bizim askerimiz?” ifadelerini kullandı.