Kılıçdaroğlu'dan 'kağıt oyunu' tepkisi

Türk Tabipleri Birliği'ne destek ziyaretinde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı pandemi önlemleriyle ilgili eleştirirken kahvehanede kağıt oynamanın yasaklanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'dan 'kağıt oyunu' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP’nin ‘derhal kapatılmalıdır’ diyerek hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) destek ziyareti yaptı.

Ziyarette basına yaptığı konuşmasında, salgın nedeniyle toplumun her kesiminin ciddi bir endişe içerisinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu endişeyi giderecek olan aktörler siyasetçiler, polisler değil sağlık çalışanlarıdır, olay bir sağlık sorunudur. Bütün sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz” dedi.

Sağlık çalışanlarının bu süreçte yaşadığı zorluklara dikkat çeken CHP lideri, “Her bir sağlık çalışanları evine gitmiyor, sağlık çalışanlarının risk oranı yüzde 85. Ne olduysa birden sağlık çalışanları suçlu oldu? Çünkü sağlık çalışanları doğruları söylüyorlar. Bütün sağlık çalışanları ‘Yoğun bakımlarda, hastanelerde yer kalmadı, önlem alın’ dediler. Bunu kim diyecek? 97 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 41’i hekim. Bunlar iktidarı uyarmayacak da kimler uyaracak?” diye konuştu.

“POLİTİKACI EYVALLAH, AMA DEVLET YALAN SÖYLEMEZ”

İktidarı salgın konusunda izlediği politikayı eleştiren Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da eleştirilere yönelterek “Bir devlet yalan söyler mi? Devletler yalan söylemezler. Politikacı, memur eyvallah ama kurumsal olarak devletin verileri doğru açıklaması gerekirdi. Verileri bir siyasetçi değil kurum açıklaması gerekirdi. Sağlık Bakanı başlarda güven verdi ama sonra Sayın ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla’ diye başlayınca güveni yitirdi” ifadesini kullandı.

“SIFIR, YENİ KAĞIT AÇACAKSINIZ”

TTB’nin suç işlemediğini, yöneticileri uyardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Baştan bir strateji belirlemesi gerekiyordu iktidarın. Salgının önlenmesi gerekiyordu, yaptılar başta, sokağa çıkma yasağı, okulların kapatılması gibi. Ama bu kararların doğuracağı bir şey vardı, işsizlik ve arkasından yoksulluk. Hükümetin buna da çözüm üretmesi gerekiyordu. Önlemlere bakar mısınız? Kahvehaneler açık ama kağıt oynamak yasak. Oyun oynamak yasaksa vatandaş kahveye neden gitsin? Oysa önlem alabilirsiniz. Dersiniz ki ‘Her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız’. Bitti, bu kadar basit. Aama bu düşünülmüyor, akıllarına bile gelmiyor.” dedi.