Kılıçdaroğlu imam hatiplilerle görüştü: Büyük bir öneminiz var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, video konferans kanalıyla görüştüğü imam hatiplilere ""İslam dünyasında bir çığır açmanız lazım, yeni bir felsefe yeni bir anlayış ortaya koymanız lazım" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu imam hatiplilerle görüştü: Büyük bir öneminiz var

Dünyada ve Türkiye’de işçi sınıfı birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a hazırlanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genç İmam Hatipliler Derneği üyeleri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

İmam hatiplilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, imam hatipliler hakkında ne düşündüğü sorusuna, “Her toplumun değerleri vardır. Dini değerler çok önemlidir, bu değerleri topluma yetkin kişilerin aktarması gerekiyor. İmam Hatiplerin Cumhuriyet tarihinde de günümüzde de büyük bir önemi vardır” diye cevap verdi.

Türkiye’ye “yeni ve temiz bir siyaset anlayışı” getirmek istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında parlamentoya sunacakları ilk kanunun ‘Siyasi Ahlak Kanunu’ olacağını söyledi.

İmam Hatiplilere seslenen Kılıçdaroğlu, “İslam dünyasında bir çığır açmanız lazım, yeni bir felsefe yeni bir anlayış ortaya koymanız lazım. İnsanları birbirine düşüren kin, nefref ve öfkeyle, intikam duygusuyla yola çıkan bir anlayışı elinizin tersiyle itmeniz lazım” ifadelerini kullandı.