Kılıçdaroğlu: Erken seçim yok, benim istememin anlamı da yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "erken seçim istemenin anlamı olmadığını" öne sürdü.

Kılıçdaroğlu: Erken seçim yok, benim istememin anlamı da yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, kendisinin erken seçim istediğine yönelik bazı yorumlar yapıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Kimsenin erken seçim istediği yok ki… Kaldı ki benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok. Erken seçimi hayata geçirecek olan Erdoğan. Yani Türkiye’de bir kişi parlamentoya hâkim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Erdoğan’ın vesayeti altında. O erken seçim isterse erken seçim olur, istemezse olmaz. Onu erken seçime zorunlu kılacak olan ikinci kişinin adı da Bahçeli. Yani Bahçeli, ‘Kusura bakma, sen memleketi felakete sürükledin, ben destek vermekten vazgeçiyorum’ derse, zorunlu olarak erken seçime gidilir. Onun dışında bir erken seçim yok.”

CHP lideri, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “İyi hizmetler yaptılar” dediği Davutoğlu ve Babacan için “Davutoğlu ve Babacan’ı da Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak mı görüyorsunuz?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi:

“Hayır hiç görüşmedim; ne de ittifakı görüştük. Sadece bayramda malum, bayramlaşma vesaire oldu. Onun dışında bir özel görüşme, bir yan yana gelme olmadı. Ama bu demek değil ki hiç gelmeyeceğiz. Sonuçta olabilir, yan yana gelebilir konuşabiliriz. Mesela bir uçak yolculuğunda Davutoğlu ile beraberdim. Bir saat beraber olduk, o Konya’yı anlattı, ben Tunceli’yi anlattım. Ailelerimiz anlattık, yetişmemizi anlattık. Yani keyifliydi.”