Kılıçdaroğlu: Erbakan'ı saygıyla ve rahmetle anıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin Kudüs Mitinginde yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ı saygı ve rahmetle andığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu: Erbakan'ı saygıyla ve rahmetle anıyorum

Saadet Partisi’nin İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlediği Kudüs mitingine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kudüs’ün tarihini anlattığı konuşmasında, Necmettin Erbakan’ı ‘saygı ve rahmetle’ anmadan geçemedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizim ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, Kudüs’te bulunmaktadır. 3 semavi din için de önemli olan Kudüs’ün barışın merkezi olması gerekmektedir. Çağımızın Haçlı zihniyetiyle Kudüs Müslümanların ve Filistinlilerin elinden alınmak isteniyor. Trump’ın açıkladığı sözde barış planıyla Kudüs’ün ortasına bomba konmuştur ama o bombanın etkisini gidermek hepimize düşüyor. Kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı birleşmek bizim ahdimizdir. Erbakan’ı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Her firavunun bir Musa’sı vardır, bizler günümüzün firavunlarına karşı hepimiz birer Musa’yız. Adalet, hak ve hukuku Filistinli kardeşlerimizle birlikte inadına koruyacak ve savunacağız.”

Saadet Partisi’nin mitingine, AKP kurucularından Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nun yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.