Kılıçdaroğlu: En büyük günahı işleyene oy vermeyeceksiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar'la imzaladığı anlaşmaları eleştirirken "Niye ihale yapmadılar? Siz bu soruyu sormazsanız, Verdiğiniz her oy.. Bakın inançla söylüyorum, her oy haram olur" dedi.

Kılıçdaroğlu: En büyük günahı işleyene oy vermeyeceksiniz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ardından bazı ilçe belediye başkanlarıyla da basına kapalı bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra belediyenin tiyatro salonunda esnafla buluştu.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, esnafların sorunlarının daha iyi anlaşılması için Esnaf Bakanlığı kurulması gerektiğini ifade etti.

Katar ile yapılan anlaşmalar üzerinden iktidarı eleştiren CHP lideri, daha önce de birçok kez yaptığı gibi dini referanslara başvurdu ve şöyle dedi:

“Borsa İstanbul’un Katarlılara satıyorsunuz.. Gayet güzel. İhale yaptınız mı? Belki başka bir ülke gelip diyecekti ki ben şu kadar veriyorum. Niye ihale yapmadılar. Siz bu soruyu sormazsanız, bu sorunun cevabını almazsanız, bu sorunun cevabını vermeyen siyasi organa oy veremezsiniz. Verdiğiniz her oy.. Bakın inançla söylüyorum, her oy haram olur. Her oy haram olur…”

“EN BÜYÜK GÜNAH KUL HAKKI”

“Kul hakkı yemek, en büyük günahsa, en büyük günahı işleyene oy vermeyeceksiniz. Oy verirseniz sizin sorumluluğunuz var. Çıkıp sokakta ‘Ben kul hakkı yiyene karşıyım’ diyemezsiniz. Demeniz için kul hakkı yiyene oy vermeyeceksiniz arkadaşlar. Bu işin kuralı budur. İşin doğasında da bu vardır, ahlakında da inancımızda da bu vardır. Böyle olması lazım, bütün esnaf kardeşlerimin bunu düşünmesi lazım.