Kılıçdaroğlu: ‘CHP sağa kaydı’ diyorlar, nasıl kayıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla düzenlediği video konferansta "partisinin sağa kaydığı" eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu: ‘CHP sağa kaydı’ diyorlar, nasıl kayıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında yeni seçilenlerin de olduğu 81 il başkanı ile videokonferans toplantısı yaptı.

Toplantıda il başkanlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, başkanlardan seçim bölgelerinde yaptıkları sohbetlerde ve konuşmalarda “belirli tartışma konularına girmemelerini” istedi.

Hürriyet‘in aktardığına göre, “Kısır tartışmalardan örgütün büyük dikkatle kaçınması lazım. Var olan sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini anlatacağız. İnanç işi, Diyanet İşleri, müftülük, kilise, cemevi, bu tartışmaların hiçbirisine girmeyeceğiz.” diyen Kılıçdaroğlu, “Neden? Herkesin inancına saygılıyız da ondan. ‘Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmemeli’ dedik en başından beri.” ifadelerini kullandı.

“MAHVOLDUK PERİŞAN OLDU DEMEYİN”

“CHP’de değişimin yeterince kavrandığı düşüncesinde olmadığını” söyleyen Kılıçdaroğlu, partililerine “Negatif dil kullanmayın, CHP’nin neler yapacağını anlatın. ‘Mahvolduk, perişan olduk, memleket elden gidiyor’ gibi sözler yerine ‘Türkiye bölgenin en güçlü devletidir. Türkiye bütün bu sorunları aşma kapasitesine sahiptir. Tarih bunu göstermiştir. Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilirse bunların tamamı aşılır’ deyin. Bireysel çıkışlardan ziyade ortak dil ve tekrarın gücünü kullanın. Partinin söylemlerini, genel başkanın, parti sözcülerinin açıklamalarını takip edin ve o çerçevede açıklamalar yapın. Kimse, ‘İlla farklı bir şey söyleyeceğim’ diye bireysel çıkış yapmasın.” talimatlarını verdi.

CHP Genel Başkanı, partisinin “sağa kaydığına” yönelik eleştirileri de “Yeri geldiğinde ‘CHP sağa kaydı’ diyorlar. Nasıl sağa kayıyor? Siz kapıcının, apartman görevlisinin, taşeron işçisinin hakkını savunuyorsanız o zaman halkın partisi oluyorsunuz demektir. Ezilenlerin partisi oluyorsunuz demektir. Ezilenlerin hakkına, hukukuna sahip çıkıyorsunuz demektir.” diye yanıtladı.