Kılıçdaroğlu Bahçeli'yi 'yeter artık' demeye çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye seslenip "Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki ‘Yeter artık’. Türkiye’yi seçime götür" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu Bahçeli'yi 'yeter artık' demeye çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Ülke yönetilmiyor. Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli’ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki ‘Yeter artık’. Türkiye’yi seçime götür” dedi.

CHP lideri, “Belki hükümet bir erken seçim bile yapabilir. Zaten biz seçime hazırız. Diyelim ki zorladık. MHP ve AKP de gitmiyoruz dediler. Kim karar alacak? Parlamentodan bu karar çıkmadan nasıl yapacağız? Gerçekleri görmeden, söylemle sonuç elde edilirse, söylemde bulunalım.” diye konuştu.

“VARSA ORADA PKK’LI…”

‘Kobani eylemleri’ soruşturmasının “Millet İttifakı”na yönelik olduğuna ilişkin açıklamaları hatırlatılan Kılıçdaroğlu, soruşturma için neden 6 yıl beklendiğini sordu. Tüm partilerin seçimlere girdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“HDP’ye ‘PKK’ diyorlar. Havuz medyası diyor. Peki HDP’nin Meclis Başkan Vekili, Meclisi yönetiyor. Peki biz demeyecek miyiz, ‘Siz utanmıyor musunuz, bir PKK’lı Meclisi yönetiyor. AK Partililere söz veriyor. MHP’liler söz istiyor, söz veriyor. Bu kadar ucuz bir devlet yönetimi, devlet anlayışı ya da bir siyasal bakış açısı olamaz. Varsa orada PKK’lı, belgesini, dökümanını alırsın, verirsin mahkemeye, mahkum edersin. Kimse buna bir şey demez. Ama bir partiyi blok olarak, ‘bunlar PKK’lı dediğin zaman’ ben de ona şu soruyu sorarım, ‘Bu adam PKK’lı ise sen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni nasıl PKK’lıya yönettirirsin.’ Bunun cevabı var mı, yok.

Siyasetin de bir ahlakı, bir erdemi olur. Blok olarak bir insanı, bir partiyi suçlayamazsın. Kaldı ki Sayın Sancar’a söylediler, ‘Bizim PKK ile bilgimiz yok’ dedi. 6,5 milyon insanı PKK’lı mı ilan edeceğiz. Böyle bir düşünce olabilir mi? Ben, HDP’liler haksızlığa uğradığı zaman onların hakkını savunup, AK Partililer haksızlığa uğradığı zaman ‘iyi oldu’ dersen ben çifte standart uygulamış olurum. Ama ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı görevden alındığında da yanlış yapıyorsunuz’ dedim.”

“Melih Gökçek gidince üzüldünüz mü?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Evet halkın oyuyla gelmişti halkın oyuyla gitmesi lazımdı.” yanıtını verdi.

“AMAÇLARI İYİ PARTİ’YLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK”

Kılıçdaroğlu, ‘Kobani’ operasyonuyla CHP ve İYİ Parti’nin karşı karşıya getirilmek istendiğini ileri sürerek, “Özel bir arayışları var, bunun için yaptılar. İYİ Parti ayrı, biz ayrı bir partiyiz. Onlar da demokrasiyi biz de demokrasiyi savunuyoruz. Partilerin ayrı görüşleri ve ayrı programları var. Biz AB’ye başka bakarız, onlar başka bakarlar. Biz Ortadoğu’ya başka bakarız, onlar başka bakarlar. Ama bu ülkede demokrasi ise, evet demokrasiye beraber bakalım, demokratik parlamenter sistem olsun.” şeklinde konuştu.

“ARA SEÇİM KAÇINILMAZ OLUR”

Kılıçdaroğlu, 7 milletvekili için fezleke düzenlendiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

“Fezlekeler gelir, görmeden bir şey söyleyememiz mümkün değil. Arkadaşlarımız bakarlar, fezlekeler doğru mudur, yanlış mıdır, bakılır, ona göre karar verilir. Dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra belli bir sayı diyelim ki düştü milletvekili, düştükten sonra bir ara seçim olur mu olmaz mı? Düşerse ara seçim kaçınılmaz olarak gündeme gelir. Belki hükümet bir erken seçim bile yapabilir.”