Kılıçdaroğlu: Allah'ın izniyle iktidar olacağız, 5’li çetenin yatırımlarını kamulaştıracağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Allah'ın izniyle iktidar olacağız ve bu 5’li çetenin soygunlarına son vereceğiz ve 5'li çetenin bütün bu torunlarımızı sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu: Allah'ın izniyle iktidar olacağız, 5’li çetenin yatırımlarını kamulaştıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan konuşmalarından özetler şöyle:

KORONAVİRÜS

156 ülkeye yardım yaptık diyorlar, iktidar 5 maskeyi dağıtmak için aylarca kendi arasında tartıştı. Sonra biz dağıtalım dedik, CHP’li belediyeleri engellemeye kalktılar. Korona virüs ile uğraşacaklarına CHP’li belediyelerle uğraştılar. Vicdan sahibi bir Allah’ın kulu çıkıp da bunlar yanlıştır dedi mi. Aşevlerinin hesabına el koymayın, insanlar oradan yemek yiyor diyemediniz.

BÜTÇE

Ben bu bütçeden hesap sormayacağım, benim bildiği m bütçe Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanır, daha sonra konunun yetkilileri ve basın tarafından oturulup konuşulur. Böyle bir toplantı oldu mu? Maliye Bakanı kim Allah aşkına. Maliye Bakanı neden açıklama yapmıyor. Bakın değerli arkadaşlar, işçiye, çiftçiye ne getiriyor bu bütçe? Bu bütçe faiz bütçesidir, bu bütçe haramzadelerin bütçesidir. İnanarak söylüyorum bu bütçe, haramzadelere hizmet bütçesidir.

“5’Lİ ÇETE”

Esnafa, kahveciye dükkânı kapat dediniz, esnafa ne verdiniz. Borç verdiniz. Sonra da gırtlağına bineceksiniz borç ver diye. Ama buradan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve bu 5’li çetenin soygunlarına son vereceğiz ve 5’li çetenin bütün bu torunlarımızı sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız

TANK PALET

Tank Palet fabrikası bu ülkenin namusudur. Dünyanın hangi ülkesi Tank Palet fabrikasını başkasına teslim etmiştir. 128 milyar dolar kimlere sattınız diye soruyoruz. 1 dolar bile olsa bu memleketin namusu var orada. Bu ülkenin sırları var orada. Ethem Sancak’ın hangi tank yapma işi var bana söyler misiniz? Tank Palet’in Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir şey söz konusu değil diyor Erdoğan, doğruya doğru. Bir kuruş bile alınmadı, bedavaya verildi orası. Özelleştirmedik diyor, kendi imzaladığını okumamış belli ki.

‘ADAY OL’ ÇAĞRILARINA CEVAP

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına devam ederken AKP sıralarından kendisine “Aday ol” çağrısı yapıldı. Kılıçdaroğlu, bu çağrıya açıklamalarını yarıda keserek cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi? Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum.” dedi.