Kılıçdaroğlu: 18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya Müzesi'yle ilgili Erdoğan'ın talimatı için "18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu: 18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin başlıkları kurmaylarıyla birlikte masaya yatırdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilip ibadeye açılması için hazırlık yapılası talimatı vermesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili yetkinin Erdoğan’da olduğunu belirtip “18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor. Dini kullanarak siyaset yapma alışkanlığı var” dedi.

ENİS BERBEROĞLU TEPKİSİ

Habertürk‘ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, CHP MYK’da İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve tutuklanması da ele alındı. Berberoğlu’nun hukuksuz ve kindar bir şekilde tutuklandığın belirten Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanı bu olayla bir işlevi olmadığın ortaya koydu. Teamüllere aykırı bir şekilde saray talimatıyla davrandı. Enis Berberoğlu’na reva görülen muameleyi asla kabul etmeyeceğiz. AK Parti Grup Başkanvekillerini alıp Kızılay’a adliyelere gidin sorun bakalım adalet var mı? Türkiye’yi adaletsiz bir yer halene getirdiler. Bizim görevimiz yeniden vicdani adaleti ve hukuk devletini inşa etmektir” dedi.