'Kesin' dedi: Okulların tatili uzuyor

Abdulkadir Selvi, "Hem bakanlıkla, hem Bilim Kurulu üyeleriyle görüştüm. Okulların tatili uzuyor. Bu kesin." dedi.

'Kesin' dedi: Okulların tatili uzuyor

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen okul tatilinin uzayacağını yazdı.

Selvi bugünkü yazısının ilgili bölümünde “Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Bilim Kurulu ile görüşüp okulların tatilinin uzatılmasını istediklerini söyledi. Erdoğan da ‘Bilim Kurulu, ‘Uzatılmasında fayda var’ diyorsa uzatılsın’ dedi. Cumhurbaşkanı kararı Bilim Kurulu’na bırakmıştı. Bilim Kurulu bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la toplanacak. Gündemde okulların tatilinin uzatılması var. Hem bakanlıkla, hem Bilim Kurulu üyeleriyle görüştüm. Okulların tatili uzuyor. Bu kesin. Belli olmayan tek şey, ikinci bir emre kadar mı uzayacak, yoksa bir hafta süreyle mi uzatılacak? Bu da Bilim Kurulu ile toplantıdan sonra netleşecek.” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisiyle telekonferans yoluyla konuşan Bakan Ziya Selçuk’un okul tatiliyle ilgili “Talimatınızı almak isterim. Bu hafta bizim, gelecek haftalarda tatil olacak mı, olmayacak mı konusunda müsadeniz olursa bir Bilim Kurulu ile görüşüp tatili uzatmak isteriz ama sizin talimatınız ne olur?” sorusuna şu karşılığı vermişti:

“Doğrusu Bilim Kurulu’yla da bir görüşüp yani gönlüm Bilim Kurulu’nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu ‘Uzatılmasında fayda var.’ diyorsa ona uyalım ama ‘Bir hafta yeter.’ diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var.”