KDHC'den ABD'ye 'zaman doldu' uyarısı

KDHC'nin Birleşmiş Milletler Temsilciliği Müsteşarı Ju Yong-çol, “Karşı tarafın saygı göstermekte başarısız olduğu taahhüte tek taraflı bağlanmak için artık bir neden bulamadık” dedi.

KDHC'den ABD'ye 'zaman doldu' uyarısı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC), nükleer müzakereler konusunda ABD’ye yıl sonuna kadar verdiği sürenin dikkate alınmaması üzerine artık taahhütlerine bağlı kalmayacağını duyurdu.

KDHC’nin Birleşmiş Milletler Temsilciliği Müsteşarı Ju Yong-çol, “Karşı tarafın saygı göstermekte başarısız olduğu taahhüte tek taraflı bağlanmak için artık bir neden bulamadık” dedi.

Pyongyang’ın elçisi olarak konuştuğunu vurgulayan Ju, ayrıca ABD’yi ‘en vahşi ve insanlık dışı yaptırımları’ uygulamakla suçladı.

Ju, “Eğer ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne yönelik bu düşmanca politikasında ısrar ederse Kore yarımadasında nükleer silahlardan arınma asla gerçekleşmeyecek. ABD tek yanlı talepleri dayatmayı denerse ve yaptırım uygulamakta inat ederse Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yeni bir yol izlemek zorunda hissedebilir” ifadelerini kullandı.