KDHC: Koronavirüs sebebiyle 2280 kişi tıbbi gözlem altında, 1 kişi iyileşti

Kore İşçi Partisi'nin yayın organı Rodong Sinmun'un bugün bildirdiği sayılara göre Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde 2280'den fazla kişi koronavirüs sebebiyle tıbbi gözlem altında. KDHC'de gözlem altına alınan 3 yabancı hastanın da birinin iyileştiği ve taburcu olduğu bildirildi.

KDHC: Koronavirüs sebebiyle 2280 kişi tıbbi gözlem altında, 1 kişi iyileşti

Kore İşçi Partisi’nin resmi yayın organı Rodong Sinmun’un (İşçi Gazetesi) bugün bildirdiği sayılara göre Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nde 2280’den fazla kişi tıbbi gözlem altında. KDHC’de gözlem altına alınan 3 yabancı hastanın da birinin iyileştiği ve taburcu olduğu bildirildi.

Haberde, KDHC, COVID-19’un dünyadaki hemen hemen tüm ülkelere ve bölgelere hızla yayılmasının verdiği zararla başa çıkmak için devlet acil anti-salgın sistemini güçlendirdiği belirtildi.

 

KDHC GENELİNDE ÖNLEYİCİ ÖNLEMLER ALINIYOR

KDHC’nin acil anti-salgın faaliyetleri hakkında düzenli telekonferans, salgının yollarını engelleme, tıbbi muayene ve kontrol ve karantina gibi bu tür anti-salgın faaliyetlerdeki başarı ve kusurları analiz eder ve gözden geçirir ve gerekli önlemleri aldığı belirtilen haberde, “Son telekonferans, tüm bölge ve birimlerin hijyenik bilgi hizmeti ve tıbbi gözlem, ithalatın teftişi ve karantinaya alınması ve izole edilmiş kişilerin daha sorumlu bir şekilde serbest bırakılması ve diğer hastalıkları önlemek için önleyici aşılama ve ilaç tedariki sağlama ihtiyacını vurgulanmıştır. Acil Anti-salgın Karagahı, insanları, salgının uzun süredir devam eden anti-salgın çalışmaları ile ilgili farkındalıklarını en üst düzeye çıkarmaya çağırıyor, salgının dünya çapındaki yayılımı, tehlikesi ve kişisel hijyen hakkındaki ortak bilgileri bilgilendirmek için çok çalışıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Yurtdışından dönenler için karantina süreçlerinin işlemeye devam ettiği belirtilen haberde; yabancıların, yurt dışından geri dönenlerin, irtibatlarının ve evde karantina altındaki kişilerin tıbbi gözlemi ve karantinadan çıkarılması çalışmaları düzgün bir şekilde yapılmaya devam ettiği belirtildi.

 

2280 KİŞİ KARANTİNADA

Karantina altındaki kişi sayılarının da belirtildiği haberde, bir yabancı daha karantinadan taburcu olduğu ve iki yabancı hala karantina altında olduğu iletildi.  Haberde “Acil Anti-salgın Karagahı, karantinaları sırasında kurallara göre anormal semptom göstermediği için tıbbi gözlem altındaki kişileri taburcu etti. Tıbbi gözlem ve tıbbi gözlem altında 2 280’den fazla insanın yaşam şartlarını düşürmeksizin Güney ve Kuzey Phyongan eyaletlerinde, Ryanggang eyaletinde, Rason şehrinde ve ülkenin diğer bölgelerinde titizlikle sürdürmekte.” ifadeleri kullanıldı.

Ek olarak ülke genelinde hane halklarından sorumlu tıbbi çalışanlar, karantinadan kurtulanların günde iki kez sorumlu bir şekilde tıbbi gözlem yapmalarını sağlamak için çalışmalarını sıkılaştırıldığı belirtildi.

 

Fotoğraf: Kore Merkez Televizyonu