Kazım Koyuncu aramızdan ayrılalı 15 yıl oldu

Sosyalist kimliğiyle tanınan, Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi Kazım Koyuncu 15 yıl önce bugün, genç yaşta yaşama gözlerini yumdu.

Kazım Koyuncu aramızdan ayrılalı 15 yıl oldu

Sosyalist kimliğiyle tanınan, Karadeniz müziğinin unutulmaz ismi Kazım Koyuncu 15 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı.

7 Kasım 1971’de Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy’de dünyaya gelen Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı.

1989’da köyünden ayrılarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kaydolan Koyuncu, 1993’te okuldan siyasi nedenlerle ayrıldı.

Koyuncu, daha sonra okulu bırakma kararına ilişkin sorulan bir soruya, “Zor dönemler, o okulu bitirip kaymakam falan olacaksın ya da kendi istediğin işi yapacaksın ama hep soru işaretleri olacak, sonu nereye varacak? Bu tercihlerden soru işaretli olanını tercih ettim.” cevabını vermişti.

Aynı yıl arkadaşlarıyla birlikte “Zuğaşi Berepe” adında bir grup kuran Koyuncu, hem yeni grubuyla hem “Dinmeyen” grubuyla çalıştı.

Karadeniz müziğini rock müzikle birleştirip kendi tarzını oluşturan Koyuncu, zaman içinde ard arda gelen albümleriyle konserden konsere koşan ünlü bir müzisyen olarak adını zirvelere çıkardı.

Son konserini 4 Şubat 2005’te Taksim’deki Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde veren Koyuncu’nun o gün söylediği “Ha kanser ha konser” sözleri sevenleri tarafından unutulmadı.

Kazım Koyuncu, tedavi gördüğü hastanede 25 Haziran 2005’te, 33 yaşındayken yaşamını yitirdi.

Karadeniz ezgilerini kentlere taşıyan, müziğinde ve duruşunda siyasi çizgisinden ödün vermeyen, sosyalist ilkelerden vazgeçmeyen Kazım Koyuncu’yu saygıyla anıyoruz.