Kaza yapan uçağın pilotu tutuklandı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaza yapan uçağın kaptan pilotunun ifadesi alınıyor.

Kaza yapan uçağın pilotu tutuklandı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat günü meydana gelen, üç kişinin hayatını kaybettiği ve 180 kişinin yaralandığı uçak kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, kaptan pilot Mahmut Aslan’ın tedavi gördüğü hastanede ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi. Mahmut Aslan hastaneden taburcu olduktan sonra adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Savcılık sorgusu 17.00’da başlayan Mahmut Arslan, yaklaşık 1.5 saat süren sorgusunun ardından, “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanması” suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

3 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen kaptan pilot M.A. tutuklandı.

‘KULE İNMEMİZ KONUSUNDA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ’

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda uçağın yardımcı pilotu da hastanede tedavisi sürerken “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti. Tercüman aracılığıyla ifade veren yardımcı pilotun, kule tarafından kendilerine inmemeleri yönünde bir şey söylenmediğini, piste indikten sonra kaydığını ardından tutunamadığını, daha sonra ise pistten çıktığını anlattığı öğrenilmişti.