Kayyım, Amedspor’a elektrik, doğalgaz ve su desteğini de kesti

Amedspor tesislerine giden Büyükşehir Belediyesi personelinin "Bundan sonra belediye doğalgaz, elektrik ve su ödemesini yapmayacak. Giderleri kendiniz ödeyin" dediği aktarıldı.

Kayyım, Amedspor’a elektrik, doğalgaz ve su desteğini de kesti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Amedspor tesislerinin doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödememe kararı aldığı öğrenildi.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Selçuk Mızraklı’nın yerine atanan kayyım Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor’a sağladığı elektrik, doğalgaz ve suyun faturaları desteğinin artık ödemeyeceğini bildirdi.

Amedspor tesislerine giden Büyükşehir Belediyesi personelinin “Bundan sonra belediye doğalgaz, elektrik ve su ödemesini yapmayacak. Giderleri kendiniz ödeyin” dediği aktarıldı.

‘DESTEK ALAMAYAN TEK TAKIM’

Tigris gazetesine konuşan Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı da iddiaları doğruladı.

Avcı şunları söyledi:

“Amedspor ile yapılan protokol gereği elektrik, doğalgaz ve su parası alınmıyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne düşen bu protokolü sürdürmek. Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca taraftarı olan bir kulübe bunun yapılmasını doğru bulmuyoruz. Durup dururken neden böyle bir karar alınıyor? Biz bunun altından farklı şeyler ararız. Belediyenin amacı kent gençliğine sporu sevdirmek. Amatör branşlarda mücadele eden yüzlerce oyuncumuz var. Bunların hepsi bu karardan etkilenecek. Biz böyle bir şeyin doğru olmadığına inanmak istiyoruz. Herkes şunu bilsin, Amedspor sahipsiz değil. Amedpor bu kentin en büyük aynasıdır. Her yerde kentimizi temsil ediyoruz. Kentteki tüm takımlar belediyeden destek alırken, biz destek almıyoruz”