Kayserispor'da isyan: Kimse başkasının yaşam hakkı için karar veremez

Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı: Kulüpler Birliği Başkanı da Cumhurbaşkanımızın kararını bekliyor

Kayserispor'da isyan: Kimse başkasının yaşam hakkı için karar veremez

Koronavirüsün hızlı yayılmasının ardından Kayserisporlu futbolcular teknik kadro ve yönetime, bu haftaki Fenerbahçe maçına çıkmama arzusunda olduklarını bildirdiler.

Bernard Mensah’ın başını çektiği grup, düyanın dört bir yanında liglerin ertelenmesini örnek gösterdi. Mensah, İtalya ve İspanya’daki futbolcu hastalıklarını da öne sürdü.

Gelişmelerle ilgili konuşan Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, “Herkes kendi kararını verebilmeli. Kimse başkasının yaşam hakkı için karar veremez” diyerek durumu eleştirirken , “Bazı futbolcularımız oynamak istemiyor, bakalım nasıl ikna edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Futbolcular maça maskeyle mi çıksın?” diye soran Gözbaşı, “Böyle bir şey olabilir mi? Kulüpler Birliği’nin WhatsApp grubu var, orada herkes fikrini söylüyor. Kulüpler Birliği Başkanı da Cumhurbaşkanımızın kararını bekliyor” diyerek tepki gösterdi.

Kayserisporlu futbolculardan Diego Angelo ise paylaşımında, “Hükümet insanlara evde kalmasını söyledi. Ee biz neyiz futbol oyuncusu olarak? Nüfusun bir parçası değil miyiz? Biz de insanız. Şu an için futbol oynamak istemiyoruz. Yaşam ve sağlık her şeyden daha önemlidir. Lütfen bizim de ailemizin olduğunu unutmayın. Biz sizin gibi insanız. Lütfen ligi durdurun. Biz sizin hayatınızı memnun edecek robotlar değiliz. Biz de sizler gibi insanız, bizim de ailemiz var” ifadelerini kullandı.