Katledilen Hatice Tusu da uzaklaştırma ve korunma talep etmişti...

Suat Aksoy tarafından öldürülen Hatice Tusu’nun, daha önce Aksoy için uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi.

Katledilen Hatice Tusu da uzaklaştırma ve korunma talep etmişti...

Aydın’ın Didim ilçesinde 10 Ekim’den bu yana kendisinden haber alınamayan emekli hemşire Hatice Tusu’nun cansız bedenine ulaşıldı.

Tusu’yu öldüren Suat Aksoy, gözaltında cinayeti itiraf etti. Polis ekipleri, cinayet zanlısının belirttiği Hisar Mahallesi’ndeki Arıtma Tesisi yakınındaki makilik alanda çalışma yaptı. Zanlının belirttiği yerde, bataklığa gömülü cesede ulaştı. Cumhuriyet savcılığı olay yerinde inceleme yaparken, Polisin cinayetle ilgili soruşturması devam ediyor.

Birgün’ün haberine göre, Hatice Tusu’nun katledilmeden önce düzenli tacizleri sebebiyle Suat Aksoy için uzaklaştırma kararı aldırıldığı öğrenildi. Didim Kibele Kadın Derneği’nden Avukat Zekiye Baran, Hatice Tusu’nun göz göre öldürüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu olay bizi çok üzdü. Hatice’yi öldüren kişi zaten takıntılıydı, Hatice korunma ve uzaklaştırma talep etmişti ancak korunamadı. Talepler sonucunda bu kişinin takip edilmesi gerekiyordu. Didim gibi bir yerde emniyet en küçük bir olaya bile hemen ulaşıp anında müdahale edebilirken, güpegündüz bir kadın kaçırıldı ve 4 gün sonra katledildiği ortaya çıktı. Yaşanan bu cinayet kesinlikle iktidarın kadınlara yönelik politikalarının bir sonucu. Gerekli önlemler alınmış olsaydı Hatice şu anda hayatta bizimle beraber olurdu.”

Didim Devlet Hastanesi’nde beraber çalıştığı hemşire arkadaşları ise yaşanan olayla ilgili çok üzgün olduklarını dile getirerek, “İyi bir hemşireydi, sosyal duyarlılığı olan bir kişiydi, hastanede işini yapardı, kibar, nazik ve çalışkan bir insandı” dedi.

“GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ENDİŞE ETTİK”

Tusu’nun oğlu Taylan Öner sosyal medya hesabından annesinin güvenliğiyle ilgili açıklama yaparak, “Güvenliğimizden endişe ettiğim için güvenlik önlemleri almaya koyulduk. İzmir’den elektronik kapı kilitleri ve güvenlik kamerası gibi önleyici önlemler sipariş ettik. Bu süreçte annemin burada olmamasının iyi olacağını düşünerek bugün, yani 12 Ekim pazartesi günü için Bodrum havalimanından Ankara’ya anneme uçak bileti aldık. Bir haftalığına sevdiği arkadaşlarının yanına gidecekti. Biz de bu arada evimizin etrafındaki güvenlik önlemlerini kuvvetlendirecektik” ifadelerini kullanmıştı.