Katledilen 7 TİP'linin yoldaşlarından Haluk Kırcı'ya yanıt

Faşistlerce katledilen 7 TİP'linin yoldaşları, katillerden Haluk Kırcı'nın açıklamalarına yanıt verirken açıklamada "Ülkemizdeki faşist güçler, Türk-İslam sentezcileriyle birlikte haklarındaki kararlardan, kabarık sicillerinden, alınlarındaki bu kara lekeden, ellerindeki kandan kurtulmaya çalışıyorlar" denildi.

Katledilen 7 TİP'linin yoldaşlarından Haluk Kırcı'ya yanıt

8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de faşistlerce katledilen 7 TİP’linin yoldaşları, katillerden Haluk Kırcı’nın açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada katillerin gerçekleri çarpıtmaya kalkışarak katil değil kahraman muamelesi görmeye çabaladıkları ifade edilirken, “Ülkemizdeki faşist güçler, Türk-İslam sentezcileriyle birlikte haklarındaki kararlardan, kabarık sicillerinden, alınlarındaki bu kara lekeden, ellerindeki kandan kurtulmaya çalışıyorlar” denildi.

Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşları imzasıyla yayımlanan “Konuştukça toplumsal vicdanda bir kez daha mahkum oluyorsunuz!” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Devlet- sivil çete işbirliği ile Bahçelievler Katliamı’nda hunharca öldürülen Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü yoldaşlarımız Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Salih Gevenci, Hürcan Gürses ve Osman Nuri Uzunlar’ın katilleri gerçekleri çarpıtmaya kalkışarak katil değil kahraman muamelesi görmeye çabalıyorlar.

Elinde sevgili arkadaşlarımızın kanı olan tescilli katil Haluk Kırcı güneşi balçıkla sıvamaya, bu korkunç katliamı sıradanlaştırmaya kalkışıyor. Katliamın adalet ve hukuk mücadelesini 42 yıldır takip eden Av. Erşen Sansal’ın sözleriyle: Kendilerini temize çıkaramayacaklar. Bütün bu aklama çabaları boşunadır. Didindikçe daha çok batağa batıyorlar.

Katilleri bu kadar pervasız yapan kendilerine verilmiş olan yedişer kez idam cezasının onları her aşamada kollayanların katkısıyla 42 yıl içinde 8 yıllık cazaya dönüştürülmüş olmasıdır.

Şimdi daha fazlasını istiyorlar. Ülkemizdeki faşist güçler, Türk-İslam sentezcileriyle birlikte haklarındaki kararlardan, kabarık sicillerinden, alınlarındaki bu kara lekeden, ellerindeki kandan kurtulmaya çalışıyorlar.
Ama 42 yıllık adalet ve hukuk mücadelesini, toplumun vicdanını, Türkiye’deki sosyalistlerin ve demokrasi güçlerinin belleğini hiç kimse yok sayamaz. Arkadaşlarımızı, katledilen bütün demokratları, sosyalistleri ve zulme uğrayan herkesi saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. İnsanlığın belleğini silemezsiniz. Hiçbiri unutulmadı, unutulmayacak!
Türkiye İşçi Partili ve Genç Öncülü Arkadaşları”