Katar'ın sermayesi İslamcıların omurgasını kırdı!

Hani faiz düzeni, hani batı, hani emperyalizm, hani kalkınma, hani “milli görüş”! Erbakan’ın kemikleri sızlıyordur!

Şan, şöhret, para bozarmış… İktidar daha çok bozarmış… Hele hele yandaşlık kökten çürütürmüş.

Bugün İslamcılar, AKP’yi aklamak ve kurtarmak için ne taklalar atıyorlar.

Eskiden İslamcılar, ‘batı’ derdi, ’emperyalizm’ derdi, ‘Siyonizm’ derdi, ‘faiz düzeni’ derdi, ‘sömürü’ derdi…

Şimdi AKP Türkiye’yi üç kuruşa muhtaç ettiği için Katar’dan gelecek paraya nasıl güzellemeler yapılıyor nasıl?

“Ne yani Almanya’dan, İngiltere’den, ABD’den sermaye geliyor, itiraz etmiyorsunuz da, Katar’dan gelince mi itiraz ediyorsunuz?” diyorlar…

“Sırf Katar Arap ve Müslüman diye itiraz ediyorsunuz zaten” diyorlar…

“Ne yani, Katar İngiliz Borsası’nın da yüzde 10’una sahip, ona niye bir şey demiyorsunuz” diyorlar….

“Katar’ın o kadar çok parası var ki, niye bu kadar az kısmı bizim ülkemize geldi diye hayıflanmak gerekirken siz kalkıp eleştiriyorsunuz” diyorlar…

Babasının malıymış gibi ülkenin değerlerini Katar’a peşkeş çeken AKP’yi savunmak ve aklamak için, İslamcıların düştüğü duruma bakınız:

Hepsi Katar sermayesinin avukatı oldular!

Sanki Katar sermayesi, kendi parası, Türkiye’nin sermayesi… Bize sabah akşam “yerli ve milli” hamaseti yapanların, Katar’ın sermayesini bu kadar çok savunacaklarını hiç düşünmemiştik!

Örneğin bizim ulusalcılarımız vardı. Onlar “milli burjuva” derlerdi. Emperyalizme karşı milli burjuvazinin yanında yer alırlardı. Bizim İslamcılarımız bırakın “Anadolu Kaplanları”nı; doğrudan Katar’ın sermayesini sahiplenmesinler mi? Ulusalcıları sağladılar, sınırları aştılar, Katar’ın parasının derdine düştüler. Hiç değilse ulusalcılar, emperyalizme karşı milli burjuva derlerdi!

Emperyalist çağda sermayenin millisi olmaz ama, bu başka bir konu…

Bir de Katar’ı sahiplenmek için sermaye güzellemesi yapmazlar mı?

Hani faiz düzeni, hani batı, hani emperyalizm, hani kalkınma, hani “milli görüş”!

Erbakan’ın kemikleri sızlıyordur!

Yabancı sermayenin ülkemizin değerlerine konmasını, ülkemize sermaye giriyor diye sevinen İslamcıların bugün geldiği yer herkesi düşündürmelidir!

Bir de, sanki Katar, dünyanın en mazlum ulusu… Sanki Katar babasının hayrına bu yatırımları yapıyor, sanki Katar’ın ABD ile İsrail ile ilişkisi hiç yok…

Katar sermayesinin bugün İngiltere, Fransız, Amerikan ya da Alman kapitalizmiyle olan ilişkisini ortaya koyup, bunlar emperyalist-kapitalist dünyanın adamları diyeceklerine Katar’ın emperyalist ülkelerle girdiği ilişkiyi AKP’yi aklamak için kullanmak nasıl bir akıldır?

ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük üssünün Katar’da bulunduğunu biz mi hatırlatalım? Katar’ın İsrail ile ilişkileri gizli saklı mı?

Bir monarşik ülkeyi, işbirlikçi bir devleti, Arap ve Müslüman diye yutturarak AKP’yi aklamaya çalışan İslamcılık, artık sermayenin bir ideolojisi haline gelmiştir.

Katar’ın sermayesi, İslamcıların omurgasını da kırmıştır!

İslamcılığın; AKP’nin, ülkemizi Katar parasına muhtaç bıraktığını sorgulayacaklarına, Katar’ın parasını savunacak kadar sermaye ideolojisi haline geleceğini hiç ama hiç düşünmemiştik!

Katar’ın parasına muhtaç olmaktan utanacaklarına, Katar sermayesini cansiperane savunmaktan gurur duyuyorlar!

İslamcılık, bir sermaye ideolojisi olduğunu açık olarak göstermiştir. Eskiden “yerli sermaye”nin idi şimdi küresel sermayenin de!