Katar'a bunu da sattık...

Tamerinoğlu, Turbo ve Ayabakan adlı aygırların toplam 60 doz dondurulmuş sperması Katar’a satıldı.

Katar'a bunu da sattık...

Borsa İstanbul’daki yüzde 10’luk payın Katarlılara satılmasının ardından Katarlılarla yapılan anlaşmalar tepkilere neden olurken, TBMM KİT Komisyonu’nda sperma satışı tartışıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece’ye sperma satışlarına ilişkin “İhale yapıldı mı, her bir doz kaça satıldı?” diye sordu. Genel Müdür ise sperma üretilip satıldığını belirtti ancak fiyat açıklamadı.

Konuyu gündeme getiren Yavuzyılmaz, “TİGEM’in sahibi olduğu safkan Arap atlarından Turbo’dan 30 doz, Tamerinoğlu ve Ayabakan’dan 15’er dondurulmuş aygır sperması Katar’a satıldı. Katar adı geçince sormak gerekiyor: Bu konuda ihale yapıldı mı? Yapıldıysa bu ihaleye hangi ülkelerden hangi şirketler girdi, ne fiyat verildi. Spermaları satılan Turbo, 2009’da, Ayabakan ise 2008’de Dünya Arap Atı Organizasyonu’nca yılın en iyi atları seçilmişti” ifadelerini kullandı

1.5 MİLYON

Yarış Dergisi sitesinde yer alan habere göre ise Turnoil Savunma Danışmanlık ve Lojistik A.Ş., Turbo’dan alınan 30 dozluk spermayı Katar’da bulunan Al Galayel Equine Center’a 1 milyon 500 bin liraya sattı.