"Katar - Türkiye ilişkileri günden güne güçleniyor"

Erdoğan, perşembe günü Katar'a düzenlediği ziyarette Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelmişti.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Erdoğan ve heyetinin Katar’a ziyaretinin ardından Katar ve Türkiye’nin stratejik ilişkilerinin günden güne güçlendiğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Al Sani, “Türkiye ile stratejik ilişkilerimiz günden güne güçleniyor” diye yazdı.

Al Sani, “iki kardeş ülke ve halkın ekonomi, yatırım, ticaret, enerji, savunma alanlarındaki ortak çıkarlarının her geçen gün daha da güçlendiğini” ifade etti.

Öte yandan Al Jazeera televizyonuna konuşan Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulue el-Hatır, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son Katar ziyaretinin zamanlamasının iki ülke arasındaki ilişkilerindeki derinliğe işaret ettiğini dile getirdi.

Erdoğan koronavirüs salgınının ardından ilk yurtdışı ziyaretini Katar’a yapmıştı.

Lulue el-Hatır, Katar ve Türkiye’nin Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklediklerini her iki ülkenin de Libya’da siyasi süreçle ilerlenmesine destek verdiklerini belirtti.

İki ülke arasındaki görüşlerde büyük bir uyum olduğunu vurgulayan Hatır, Türkiye ve Katar’ın bölgede istikrarın sağlanması için çaba gösterdiklerini iddia etti.

Erdoğan’ın son ziyaretindeki gündeme değinen Hatır, görüşmelerde bölge konularına daha fazla zaman ayrıldığını, bunlar arasında Filistin meselesi ve İsrail’in ilhak planının ele alındığını, konuya ilişkin Katar ve Türkiye’nin bu plana karşı olduklarını açıkça duyurduklarını aktardı.

Erdoğan, perşembe günü Katar’a düzenlediği ziyarette Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelmişti.

Erdoğan’a Katar ziyaretinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da eşlik etmişti.