Katar akademiye de el atıyor!

Urfa'nın merkez Karaköprü köprü ilçesinde kurulması planlanan üniversite için Katarlı bir firmanın çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Katar akademiye de el atıyor!

AKP hükümetinin son yıllarda birçok alanda işbirliğine gittiği Katar’ın şimdi de Türkiye’de bir üniversite kuruluşunda yer almak için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Hazırlıkları açıklayan isim AKP’li Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli oldu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde vaat ettiği ‘üniversite’ projesine dair açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vaadinin akıbetiyle ilgili konuşurken Katarlı bir firmanın “proje”nin üzerinde çalıştığını söyledi.

Ajans Urfa‘da yer alan habere göre Baydilli konuyla ilgili açıklamasında “Bazı arkadaşların ‘Metin başkanın üniversite sözü vardı ne oldu?’ demesini ben anlayamıyorum. Sözüm var, evet, kazandırmak istiyorum. Ama ben yapacağım değil, benim öyle bir vaadim olmadı ki. Ben Karaköprü Belediyesi olarak kendi bütçemle bunu yapacağım demedim ki. Varsa öyle bir kayıt getirin ben göreyim. Ben vesile olacağımı, bu işin takipçisi olacağımı, en büyük hayalim olduğunu söyledim.” derken “Taleplerim olumlu yanıt buluyor. Çalışmalar yapılıyor. En son bir Katar firması vardı o şu an üzerinde çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Baydilli Katarlı firmanın ismi ile ilgili ise ayrıntı vermedi.