Kastamonu'da 18 madencinin testi pozitif çıktı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren özel bir bakır madeninde çalışan 18 maden işçisinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Kastamonu'da 18 madencinin testi pozitif çıktı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde özel bir bakır madeninde çalışan işçilerden 18’inin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi. Bazı işçilerin rahatsızlanması üzerine Hanönü’nde faaliyet gösteren bakır madeni işletmesi, işçilere test uygulama kararı aldı. Yapılan testlerde madende çalışan işçilerden 18’nini koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İHA’nın haberine göre, test çalışmalarının başladığını ve şu anda 18 işçinin testinin pozitif çıktığını söyleyen işletmenin patronu Lain Anderson, yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İşçilerimize yönelik testlerimiz bugün ve yarın da devam edecek. Firmada müteahhit çalışanları ile birlikte 289 kişi test edilmiştir. Test uygulaması bugün ve yarın da devam edecektir. Dün yapılan testlerden 170 testin sonucu alınmış ve 3 kişinin daha test sonucu Covid-19 pozitif çıkmıştır. Daha öncekilerle birlikte şu an toplamda 18 pozitif Covid-19 vakası vardır. Vakalardan 17’si maden müteahhidinde çalışmaktadır. “