Karşı çıktığı projenin Erdoğan'a ait olduğunu öğrenen AKP'li belediye başkanından hızlı dönüş

"Metro projesine ben de karşıyım" diyen AKP'li Mustafa Gültak daha sonra metro yapımının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından desteklendiğini öğrenince "Metro’ya karşı olmak aptallıktır" dedi.

Karşı çıktığı projenin Erdoğan'a ait olduğunu öğrenen AKP'li belediye başkanından hızlı dönüş

Mersin’de AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye meclisinde katıldığı oturumda şehirde yapılan metro inşaatlarına ilişkin, “Metro projesine ben de karşıyım” demişti.

Üç gün sonra metro projesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu öğrenen AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Metro’ya karşı olmak aptallıktır” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin metro projesine karşı olduğunu geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisinde dile getirmişti. Basın toplantısında bu konuda gazetecilerin sorularıyla gündeme geldi.

“APTALLIK”

Konuya ilişkin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın dikkat çeken açıklaması şöyle:

“Metro Mersin’e lazım mı değil mi konusunda çok farklı görüşler var. CHP’nin Büyükşehir adaylarından birisi de metroya karşı çıkıyor. İddia ediyorum Büyükşehir Belediyesi bürokratları arasında ve diğer belediye başkanları arasında gizli bir anket yapılsa insanların metroya ihtiyaç olmadığını söyleyeceklerini biliyorum. Metro en güvenli, en konforlu ulaşım aracıdır. Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek, gemiye binmemek gibi bir şeydir. Ben metroya nasıl karşı olabilirim”