Karpuz tezgahını yaktı, belediye kurgu dedi

İzmit Yahya Kaptan’da bir esnaf, belediyenin izin vermemesi üzere kamyonun kasasını yaktı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Aracını yakan ve gariban olduğunu iddia eden kişinin lokantasının açılışını birlikte yapmışız. Biz sadece CHP'li diye veya sırf CHP'ye oy verdi diye yapılan hiçbir hukuksuzluğa göz yumamayız." dedi.

Karpuz tezgahını yaktı, belediye kurgu dedi

İzmit’te Yahyakaptan semtinde satış yapmak isteyen Ahmet Karaman isimli esnafa bu yıl İzmit Belediyesi izin vermedi. Belediye, Karaman’ın tüm başvurularını reddetti. Müracaatları reddedilen Karaman, zabıta ekiplerinin gönderilmesi üzerine sokak ortasında kamyonun kasasını yaktı.

İzmit Belediyesi’ne büyük tepki gösteren Ahmet Karaman şunları söyledi: “Ben 20 yıldır Yahyakaptan girişine tezgah kuruyorum. Her sene işgaliyemi ödüyorum. Üç ay sezonluk olarak karpuz satıyoruz. AKP döneminde de CHP döneminde de hep burada çalıştık. Yerel seçimlerden bu yana bir yıldır zaten burada tezgah açıyorum. Bu yıl ne olduysa bir türlü bana tezgah açtırmadı. Herkes açıyor. Aynı yerde açıyorlar. Bir tek bana açtırmıyorlar.

BAŞKAN’DAN AÇIKLAMA

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Aracını yakan ve gariban olduğunu iddia eden kişinin lokantasının açılışını birlikte yapmışız. Biz sadece CHP’li diye veya sırf CHP’ye oy verdi diye yapılan hiçbir hukuksuzluğa göz yumamayız. Bir siyasi partiye oy vermek başka, oy verdiği siyasi partiden nemalanmaya çalışmak, onu hukuksuzluğa sürüklemeye çalışmak başka. Biz asla böyle olmadık ve olmayacağız” dedi

BELEDİYEDEN RESMİ AÇIKLAMA

Değerli İzmitliler. İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde, seyyar şekilde satış yapmasına izin vermediğimiz gerekçesiyle, karpuz satışı yaptığı kamyoneti yakarak çevresindeki insanların canını tehlikeye atan Ahmet Karaman bu tehlikeli eylemi sadece kendi çıkarına dokunduğu için gerçekleştirmiştir. Zira;

İZMİT BELEDİYESİNİN İZİN VERDİĞİ ALANDA DEĞİL

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde yaz mevsimi boyunca üç ay süreli olarak karpuz satacak olan esnafın kendisine gösterilen yerlerde satış yapması gerekmektedir.

DEFALARCA UYARILDI

Yahya Kaptan Mahallesi’nde seyyar olarak karpuz satışı yapan Ahmet Karaman isimli vatandaş defalarca Yahya Kaptan Anıtı önünde satış yapmaması yönünde uyarılmış, ancak yapılan tüm uyarılara rağmen hukuksuz bir şekilde satış yapmaya devam etmiştir.

İKİ FARKLI YER DAHİ GÖSTERİLDİ

Mağduriyet yaşamaması için kendisine İzmit ilçe sınırları içerisinde iki farklı alan dahi gösterilen seyyar satıcı, gösterdiğimiz yeri kabul etmemiş; yine kendi bildiğini yaparak seyyar olarak satış yapmaması gereken Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki anıt önünde satış yapmaya devam etmiştir.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN ŞİKAYET VAR

Yahya Kaptan Mahallesi sakinlerinin, Yahya Kaptan Anıtı önünde seyyar satış yapılan bu alanda mahalle asayişini olumsuz etkileyen çok ciddi unsurların olduğu için pek çok şikâyeti mevcuttur.

KAYMAKAM GEREĞİNİ YAPIN DEDİ

İzmit Kaymakamlığı, İzmit Belediyesinden; yerel gazetelere “Parkın yanındaki tezgâha tepki” şeklinde haberlere konu olan yerle ilgili olayın soruşturulmasını istemiştir.

OLAY TAMAMEN KURGU

İzmit Belediyesine tepki doğurmak amacıyla ve tamamıyla ajitasyon amacı taşıyan bir hareketle satış yaptığı aracını yakan Ahmet Karaman bu hareketlerini de video kaydına aldırarak, olayın ne kadar kurgu ve planlı olduğunu bizlere ve kamuoyuna göstermiştir. Kanunsuz ve haksız bir şekilde para kazanmak isteyen, kendisine yer gösterilmesine rağmen kendi kafasına buyruk hareket eden bu esnafın bu hareketi sadece İzmit Belediyesine değil, yıllarca kira ödeyerek, dükkânlarında emek ve alın teriyle satış yapan kent esnaflarımıza da hakarettir. İzmit Belediyesi, kanunlara uyan ve hukukun gereklerini yerine getiren her esnafın yanındadır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımızla.