Karantinadan kaçırma olayıyla ilgili fatura kesildi

Fransa'nın başkenti Paris'ten uçakla Türkiye'ye getirilen vatandaşların İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına doğru yola çıkmasının ardından polis ekiplerince durdurularak bir kişi sivil araçla karantinadan kaçırılmaya çalışılmıştı. Olayın faturası mülki idare amirliğine kesildi.

Karantinadan kaçırma olayıyla ilgili fatura kesildi

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarının tahliyesi için gerçekleştirilen operasyonlar sırasında skandal bir olay meydana gelmişti. Karantinaya götürülen vatandaşların bulunduğu otobüs polis ekiplerince durdurularak bir kişi sivil araçla karantinadan kaçırılmaya çalışılmıştı. Olayın faturası mülki idare amirliğine kesildi.

AirportHaber’in aktardığına göre havalimanının açılışından bu yana görevi yürüten Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, görevden alındı.

İstanbul Havalimanı İşletmeicisi İGA’ya ait sivil bir araçla durdurularak otobüsten indirilen şahsın yaşadığı olayın sorumlusu olarak görevden alınan Şanlı’nın yerine Hakan Hakyemez atandı.

Son olarak İçişleri Bakanlığı’nda Mülkiye Müfettişi olarak görev yapan Hakan Hakyemez’in geçtiğimiz yılın Kasım ayında birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseldiği öğrenildi.

KKTC SİVİL HAVACILIK DAİRESİ MÜDÜRÜNÜN KIZI ÇIKTI

Öte yanda karantinaya götürülenler arasından polis gözetiminde indirilen kişinin KKTC Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu ortaya çıkmıştı.

Güzide Sofi’nin Fransa’nın başkenti Paris’te eğitim gördüğü bilgisine ulaşılmıştı.