Karantinadaki genç, ambulans gelmeyince KPSS'ye giremedi

Sivas'ta koronavirüs nedeniyle karantina altında olan ve KPSS'ye gidebilmek için ambulans bekleyen 28 yaşındaki Emre Dabak, ambulansın gelmemesiyle 1 yıl hazırlandığı sınava giremedi.

Karantinadaki genç, ambulans gelmeyince KPSS'ye giremedi

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde yaşanan 28 yaşındaki Emre Dabak, koronavirüs nedeniyle karantina altında olduğu için sağlık ekiplerinin yardımıyla sınava gitmesi gerekirken, ambulansın gelememesi sonucu 1 yıldır hazırlandığı KPSS’ye giremedi.

İlçe merkezinde ikamet eden ve 12 gündür karantinada bulunan Dabak, il merkezinde düzenlenen sınava gidebilmek için bağlı bulunduğu sağlık kuruluşundan izin istedi. Dabak’a karantinada bulunduğu için toplu taşıma araçlarına binemeyeceği belirtilerek, sağlık ekipleri tarafından sınav salonuna götürüleceği söylendi. Ancak ambulans gelmeyince genç sınava gidemedi.

1 yıldır hazırlandığı sınava giremeyen Emre Dabak şöyle konuştu:

“Covid-19 nedeniyle karantinaya alındım. Geçtiğimiz hafta bağlı bulunduğum sağlık kuruluşundan KPSS sınavı için izin istedim. Özel aracım olup olmadığını sordular. Olmadığını söyleyince sağlık ekipleri tarafından sınav salonuna götürüleceğim söylendi. Sınavdan bir gün önce teyit için 112’yi aradım. Adres güncellemesi yapılarak yardımcı olacaklarını söylediler. Bugün erken kalkıp tekrar aradım. Bilgiler yeniden güncellendi. Ancak gelen giden olmadı. Karantinada olduğum için kendimde gidemedim. Sınava gireceğim salon ilçemize 50 dakika mesafede. Bir yıl bu sınava hazırlanmıştım.”