Karantinadaki doktorun maaşından kestiler

İstanbul Sultangazi’de görev yapan koronavirüse yakalanan doktor, 12 gün karantinada kaldıktan sonra göreve dönünce maaşının kesildiğini öğrendi.

Karantinadaki doktorun maaşından kestiler

İstanbul Sultangazi’de Aile sağlığı merkezinde görev yapan Doktor Mustafa Alparslan Kozan, 5 Mart tarihinde bir hastasından koronavirüs kaptı ve 12 gün boyunca karantinada kaldı. İyileştikten sonra görevine dönen doktor, bu süreçte maaşının kesildiğini söyledi.

Haber Global’den Aytaç Kurnaz’ın aktardığına göre Doktor Kozan, “Raporlu olduğumuz günün ücret kesintisine uğradığını gördük. Normalde o dönem için 6 bin 160 lira kadar almamız gerekirken 3 bin 88 lirası kesilmişti” açıklamasında bulundu.

Doktor Mustafa Kozan karantina günlerini, “Bir odadaydık ve sadece banyo ihtiyaçlarımızı gidermek için odadan çıkıyorduk. Karantina odasında da hastalarla ilgilenmeye devam ediyordum. Covid-19’lu hastaları arayıp onların durumunu takip ediyordum.” şeklinde anlatırken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yaptığını ve henüz bir geri dönüş alamadığını, eğer bu yanlışlıkla olmuşsa bu yanlıştan geri dönülmesini istediğini de belirtti.