Karamollaoğlu Diyanet'in nefret söylemine arka çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbesinde “tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığı” yönündeki nefret söylemlerine, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan destek geldi.

Karamollaoğlu Diyanet'in nefret söylemine arka çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bugünkü hutbesinde “tüm kötülük ve salgın hastalıklar eşcinsellikten kaynaklanıyor” ifadeleriyle nefret söylemlerinde bulunmuş, bu nefret söylemine de Ankara Barosu’ndan tepki gelmişti. Ankara Barosu’na tepki açıklaması nedeniyle soruşturma başlatılırken,  Erbaş’ın hutbede yaptığı söylemlere Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arka çıktı.

Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı destek mesajında, İslam’ın evrensel ahlaki ilkelerini bir hutbe vesilesiyle hatırlatmanın nefret suçu olarak değerlendirilemeyeceğini ifade ederek şunları kaydetti:

“İslam bir bütündür ve gayesi bütün insanlığın iki cihan saadetidir. Ortaya koyduğu ilkeler, getirmiş olduğu emir ve yasaklar açık ve nettir. Bu ilke, emir ve yasakların hatırlatılması hem dini bir vecibedir hem de tarihi bir sorumluluğu yerine getirmektir. Dini bir vecibeyi yerine getirmek üzere aile hayatının kutsallığını, neslin muhafaza edilmesi gerektiğini ve İslam’ın evrensel ahlaki ilkelerini bir hutbe vesilesiyle hatırlatmak asla nefret suçu olarak değerlendirilemez. Mübarek Ramazan Ayı’nı idrak ettiğimiz ve insanlık alemi olarak büyük bir badireden geçtiğimiz bu zor zamanda, böyle yersiz ve faydasız münakaşalardan uzak durulmalıdır.”