Karaciğer nakli yüksek lisans programına ilahiyat mezunu şartı

Malatya İnönü Üniversitesi, Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı’na giriş için, ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartı getirdi.

Karaciğer nakli yüksek lisans programına ilahiyat mezunu şartı

Üniversitelerde adrese teslim ilanlar tartışma konusu olurken, anlaşılması zor bir ilanın duyurusu da Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi tarafından yapıldı.

İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinin duyurular kısmında, Enstitüler Öğrenci Alımı İlanı başlıklı bölümde, Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dalları’nda yüksek lisans ve doktora programları için giriş koşulları açıklandı.

Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunları ile birlikte ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartının arandığı bildirildi.

Programa başvuru 2-8 Eylül tarihlerinde yapılacak, mülakatlar da 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 14 Eylül’de ilan edildikten sonra kesin kayıtlar 16-18 Eylül tarihlerinde yapılacak.

karaciger-nakli-yuksek-lisans-programina-ilahiyat-mezunu-sarti

TRANSPLANTASYON NEDİR?

Günümüzde birçok insanın hayatta kalmasını sağlayan transplantasyon, genel olarak bir donörden alınan herhangi bir organın, ihtiyacı olan başka bir hastaya nakledilmesi işlemine deniyor. Halk arasında bu işlem, ‘organ bağışı’ olarak da biliniyor.

İnönü Üniversitesi’nin karaciğer organ bağışı işlemlerinin koordine edilmesine dönük yüksek lisans programına neden ‘ilahiyat mezunu olma’ şartı getirdiği merak konusu.