Kar kalınlığı 2 metreyi aştı, çığ uyarısı geldi

Kar ve tipi dolayısıyla 100’ün üzerinde köy yolunun kapandığı Erzincan’da, kar, buzlanma, don, rüzgar ve çığ uyarısı yapıldı.

Kar kalınlığı 2 metreyi aştı, çığ uyarısı geldi

Önceki gün yağan karla birlikte Erzincan’ın ilçelerinde 100’ün üzerinde köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için başlattıkları çalışmaları sürdürüyor. Refahiye ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’da hava çok bulutlu, Erzincan, Erzurum ve çevreleri aralıklı kar yağışlı olarak geçecek.

KAR YAĞIŞI VE ÇIĞ UYARISI

Meteorolojiden yapılan uyarıda hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde seyredeceği, rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (70-90 km/sa.) olarak eseceği belirtildi. Erzincan ve çevresinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği; yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ olayının meydana gelebileceği kaydedildi.

Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.