"Kapanırken kendini insanlığa da kapattı"

Makyözün adı Sevda Reggio idi. Eski kocasının soyadını kullanmaya devam ediyordu. O da İzmir sosyetesinin gülüyken, boşanmış ve kendini dine adamıştı.

*Haberde kullandığımız bir önceki görselde sehven başka bir şahsın görseli kullanılmıştır. Kendisinden ve okurlarımızdan özür dileriz.

Sevda Noyan, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu televizyon programında bir ölüm listesi hazırladığını ve ailesinin en az 50 kişiyi öldürmeye hazır olduğunu söylemişti.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır.” demişti. Programın sunucusu Esra Elönü ise, Noyan’ın sözleri üzerine; “‘Ayak’ az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar” diyerek yanıt vermişti.

Bunlar üzerine büyük tepki çeken Sevda Noyan’a köşe yazarları ve gazeteciler de yazılarında yer veriyor. Korkusuz’dan Hüsnü Mahalli köşe yazısında Sevda Noyan hakkında şu ifadeleri kaleme aldı:

“Kader Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldığını söyleyen Noyan 28 Şubat sürecinde Müslümanlar’a karşı düzenlenen gösterilere de katılmış!

İzmir Ege TV’de makyöz olarak işe başlayan Noyan aynı televizyonda sonra da Bursa Olay TV’de yöneticiliğe kadar yükselmiş.”

SEVDA REGGIO…

Mahalli, Fatih Altaylı’nın yazdıklarına da köşesinde yer veriyor:

“Sevda; Engin Noyan adında eski marjinal bir şarkıcının eşi. Engin Noyan 1990’ların sonunda birdenbire Fetullah Gülen etkisine girmiş, bir marjinallikten, bir başka marjinalliğe savrulmuş yıllarca FETÖ kanalı Samanyolu TV’de program yapmış, Fetullah Gülen’e övgüler düzmüş bir adam. Şimdilerde neci bilmiyorum ama FETÖ’cü darbe başarılı olmuş olsaydı şimdi TRT’de program yapıyor olacaktı.

Sevda Noyan bu beyin 2. eşi. Engin Noyan geçmişte Eser Noyan ile evliydi ve sahneye Noyan and Noyan adıyla çıkarlardı. 2000’lerin başında Eser Noyan, Engin Noyan’ın bir metresi olduğu iddiasıyla ortalığı birbirine kattı. Engin Noyan haliyle bu iddiaları yalanladı. Eser Noyan ise kocasının bir televizyon kanalında çalışan bir makyözle birlikte olduğunu iddia etti.

Makyözün adı Sevda Reggio idi. Eski kocasının soyadını kullanmaya devam ediyordu. O da İzmir sosyetesinin gülüyken, boşanmış ve kendini dine adamıştı. Engin Bey daha sonra Eser Noyan’dan boşandı ve ilişkisinin olmadığını iddia ettiği Sevda Reggio ile evlendi.

Ülke TV’nin maksadını aşan açıklamalar olarak nitelendirdiği sözler için Mahalli şöyle aktardı:
Özellikle medya ve siyasette bir çokları gibi Noyanlar şimdi “gerçek maksatlarına uygun olarak” artık Erdoğan’cı.

Bursa’nın yerel yayın organlarından EnBursa yazarı Yüksel Baysal da bir zamanlar Sevda Reggio ile birlikte çalışmış. Yüksel Baysal yazısında Sevda Noyan hakkında 9 Aralık 2000 tarihli Hürriyet’ten bir haberi de aktarıyor:

‘Hayatımda 2. kadın yok’ başlıklı haberin ilgili kısmı şöyle:

‘Eser Noyan’ın, ‘Köktendinci tuzağın içine düştü’ dediği Engin Noyan’ın evini terk edip, tesettürlü makyöz Sevda Köse ile yaşamaya başladığı iddia ediliyor. Daha önce İzmirli bir levantenle evli olan ve dekolte kıyafetlerle davetlerde boy gösteren Sevda Köse de sonradan Engin Noyan gibi çizgisini değiştirmiş. Ancak Sevda Köse, hálá boşandığı eşinin soyadı ‘Reggio’yu kullanıyor. Engin Noyan’ın 2 yıldır birlikte olduğu öne sürülen Sevda Köse, eski bir güzellik uzmanı. İzmir’deki yerel Ege TV’ye makyöz olarak giren Köse, Genel Müdür asistanlığına kadar yükseldi. Sevda Köse, Ege TV tarafından düzenlenen yarışma gibi birçok organizasyonu gerçekleştirdi.

Boşandığı levanten işadamı Massimo Reggio’dan bir oğlu olan Köse, kapanmadan önce İzmir gece yaşamının renkli simalarındandı.”

“O KADINI TANIYORUM”

Bursa Hakimiyet gazetesinde birlikte çalıştıklarını aktaran Yüksel Baysal’ın “Tartışma yaratan o kadını tanıyorum!” başlıklı yazısında ise dikkat çeken satırlar şöyle:

“Bursa Hakimiyet’in ekinde bir okuyucunun (Adı bende saklı, Bursa’nın etkili yetkili bir ismiydi) yazdığı, içinde cinsel öğeler içeren şiire olduğu gibi köşesinde yer verince, gazeteden kovuldu.

Daha sonra bir ajansta çalışmaya başladı, o da kısa sürdü. Ardından “Taksi Bursa” adı altında taksilerde okunacak bir dergi çıkardı. O iş de yürümedi.

Sonra Altıparmak’ta Dönence’de Halkla İlişkiler Müdürü olarak işe başladı. O sırada FETÖ’nün Samanyolu televizyonunda “Kapılar ve Köprüler” programını yapmakta olan Engin Noyan ile tanıştı.

Tanışmadan bir süre sonra ilişkileri başka boyuta taşındı, Engin Noyan’la birlikte yaşamaya başladılar. Bir ara Engin Noyan’dan haber alınamadığını anımsıyorum. Daha sonra Engin Noyan eşi Eser Noyan’dan boşandı. Sevda o sırada kapanmaya başladı.

Bir ramazan günü örtülü şekilde Kültürpark Özgen’e gelmişti. Elimi uzattığımda elimi sıkmak istemedi.
İslam’ın dingin sularında kendini bulmasına bir şey demek mümkün değil elbette ancak Sevda gittikçe fanatikleşti. Çıplaklık fanatizminden, kapalılık fanatizmine geçiş yaptı.

Gelinen noktada fanatizminin boyutunu başkalarını tehdit edecek, komşusunu öldürmeye niyet edecek kadar arttırdı. Allah ıslah etsin diyelim! Kapanırken kendini insanlığa da kapattı!”