Kapalı Maraş'ın açılması KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan saklanmış

Kapalı Maraş'ın sahil şeridinin 46 yıl sonra açılması KKTC'de tartışmalara yol açtı. "Maraş'ın açılması benden saklandı" diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Yapılanlar seçimlere doğrudan müdahale" dedi.

Kapalı Maraş'ın açılması KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan saklanmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 46 yıldır kapalı olan Maraş sahil şeridini açma kararının kendinden habersiz alındığını açıkladı. Akıncı, “Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır” iddiasında bulundu.

KKTC’de yayın yapan SİM TV’ye konuşan Akıncı, “Kendisinin seçilmemesi yönünde aylardır sistemli ve örgütlü çalışma yapıldığını” öne sürdü.

Akıncı, “Türkiye’den su gelmesine kimsenin karşı olmadığını, tam tersine Kıbrıslı Türklerin teşekkür ettiğini ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına rağmen ısrarla böyle bir olayın seçim malzemesi yapılmasına da kimsenin onayı olmadığını” belirtti.

“Maraş hamlesinin ve etkinliğin bir cumhurbaşkanı adayına puan kazandırmak adına yapıldığının açık olduğunu” iddia eden Akıncı, “Bir senaryo yazılmış, Sayın Tatar’a da bu senaryoda figüranlık yapmak kalmıştır” dedi.

KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimi bu pazar günü yapılacak. Tatar, mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın karşısına aday olarak çıkacak.

“YAPILANLAR SEÇİME DOĞRUDAN MÜDAHALELERİN DEVAMI”

KKTC sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü saat 12 sularında halkın kullanımına açıldı.

Kapalı Maraş’ın, kamuya ait olan Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümünü halk dolaşmaya başladı.

Bu ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlardan ilk etapta 200’e aşkını Maraş’a giriş yaptı.

Girişte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmesi uyarısı yapıldı.

Çok sayıda gazeteci de Kapalı Maraş’taki gelişmeleri takip ediyor.

KKTC’de Kapalı Maraş konusunda Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası aktörlerin Cumhurbaşkanlığı makamını muhattap kabul ettiğini dile getiren Akıncı, “Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır” dedi.