Kanal yağmasından bir isim daha çıktı

Yağma ve yıkım projesi Kanal İstanbul'da "yatırım"ları bulunan yabancılarla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kanal yağmasından bir isim daha çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul projesi güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazilerin proje uygulama imar planlarıyla “konut + ticaret alanı” olduğu ortaya çıkmıştı. Projedeki yatırımından kazançlı çıkacak bir başka ismin de Kuveyt devleti vatandaşı iş adamı Wael N Y Alnusef olduğu öğrenildi. Alnusef’in şirketinin proje güzergâhında aldığı 53 dönüm tarla vasfındaki arazisinin de yeni planlarda ‘ticaret + konut’ alanı olarak belirlendiği belirtildi.

Cumhuriyet‘ten Hazal Ocak imzalı habere göre, Türkiye’de Kuveyt devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin lira sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu.

İstanbul Başakşehir’de bulunan şirket, 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy Yassıören köyünde “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekare arazi almıştı. Tapunun açıklama bölümüne arazi alınırken “geliştireceği projeyi iki yıl içinde ilgili bakanlığın onayına sunma zorunluğu vardır” notu eklemesi dikkat çekmişti.

ZEMİN+4 KAT İZNİ

Yeni planlarda 53 bin 878 metrekarelik arazi de imara açıldı. Yeni planlarda arazinin bir kısmı yol bir kısmı da ‘ticaret + konut’ alanında görünüyor. Araziye ‘zemin + 4 kat’ izni verildi.