Kanal İstanbul yürüyüşüne polis engeli: 2 kişi gözaltında

Kanal İstanbul projesine karşı Yeniköy'den Karaburun'a yapılacak yürüyüş polis tarafından engellenirken, iki kişi de gözaltına alındı.

Kanal İstanbul yürüyüşüne polis engeli: 2 kişi gözaltında

AKP’nin, uzmanların tüm uyarılarına ve halkın yoğun tepkisine rağmen yapmakta ısrar ettiği Kanal İstanbul projesine karşı organize edilen Yeniköy’den Karaburun’a yapılacak yürüyüş, polis tarafından engellendi. Kadıköy’de yapılan basın açıklamasında ise iki kişi gözaltına alındı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’nun Yeniköy’den Karaburun’a yapacağı yürüyüş için Kadıköy, Şişli, Küçükçekmece ve Avcılar’dan kaldırılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla engellendi.

Kararda, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterildi. Gerekçeler arasında, kanunun toplantı düzenlemelerini içeren “toplantıların milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla yasaklanabileceği” yönündeki maddesi de sayıldı. Koordinasyon üyeleri engellemenin hukuksuz olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Artı Gerçek’in aktardığına göre, yürüyüşün yapılacağı köylerde yaşayanların Jandarma tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

‘SLOGAN’ GEREKÇESİYLE GÖZALTI

Engelleme üzerine otobüs kalkış noktalarında koordinasyonun basın açıklaması okundu. Kadıköy’de yapılan basın açıklamasında “Rantsal tayyip” sloganı gerekçe gösterilerek iki kişi gözaltına alındı.