Kahramanmaraş'ta AKP'li belediyeden suya zam

Halk sağlığı umurlarında değil: Kahramanmaraş'ta AKP'li belediye koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğumuz günlerde suya "güncelleme" adı altında zam yaptı.

Kahramanmaraş'ta AKP'li belediyeden suya zam

Türkiye genelinde birçok belediye yeni tip koronavirüs nedeniyle, faturasını ödeyemeyen konut abonelerin suyunu iki ay boyunca kesmeyip erteleme kararı alırken, AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, suya sessiz sedasız zam yaptı.

Zam haberini öğrenen vatandaşlar ise üstünden bir yıl geçmeden Kahramanmaraş’ta belediye’nin suya 2. Kez zam yapmasını tepki gösteriyor. Zam, koronovirüsle mücadele eden vatandaşları üzerken, birçok kişi sosyal medya üzerinden zam haberine ses yükseltti.

Su zammına bir tepki de CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öztunç, “Virüs salgını varken Ankara ve İstanbul gibi CHP’li belediyeler su ödemelerini iki ay erteliyor ama AKP’li Kahramanmaraş belediyesi suya zam yapıyor. Adına da güncelleme diyor. Bu dönemde bu zam ayıp ve yanlış oldu. Kınıyorum. Vazgeçin, zammı geri alın.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrası yaptığı açıklamada, “Batı, yıllarca temel kamu hizmetlerini görünüşte özel sektöre terk ederek ama aslında başından savarak vatandaşını sahipsiz bırakmıştır” ifadelerini kullanmıştı.