Kaftancıoğlu'ndan 'DEVA' ve 'Gelecek' yorumu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'den koparak kurulan iki parti için "Sağ siyasetin biraz daha normalleşmesi açısından kıymetli buluyorum" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan 'DEVA' ve 'Gelecek' yorumu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TV100 kanalında Okan Bayülgen’in sunduğu programda konuk oldu.

Bayülgen’in sorularına yanıt veren Kaftancıoğlu, “13 yıl AK Parti Ekonomi ve Dışişleri Bakanlığı yapan Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi ve yine AK Parti’den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi hakkında düşünceleriniz nedir?” sorusu karşısında “Yeni partilerin kurulmasını ben uzun zamandır merkez sağdaki yeni bakış açılarının ortaya çıkması anlamında olumlu buluyorum. Güç yozlaştırır, mutlak güç mutlak yozlaştırır. Bugünkü gibi otoriter iktidarların değişebileceğinin en önemliş göstergelerinden biri de demokrasiye inanan ittifakların yan yana gelebilmesi, o otoriter güçlerden kopuşların yaşanmasıdır. O yüzden bu kopuşların olmasını önemli buluyorum. Bir adamın iki dudağı arasına sıkışmış sağ siyasetin biraz daha normalleşmesi açısından kıymetli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, “AKP’de beğendiğiniz bir siyasetçi var mı?” sorusuna ise “İsmini hatırlayamıyorum ama AKP’li Serik Belediye Başkanı bir yolsuzluğa karşı çıkıp bakana yolsuzluğun soruşturulmasını söyledi. Bu bence çok kıymetli. Yine MYK’da olduğu dönemlerde tutumu ve düşüncelerini açıkça ifade etmesi Mustafa Yeneroğlu’nu beğeniyordum.” diye yanıt verdi.