Kafe ve bar çalışanlarından Kadıköy'de eylem: Nefes alamıyoruz

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle işsiz kalan kafe ve bar çalışanları Kadıköy'de sessiz eylem gerçekleştirdi.

Kafe ve bar çalışanlarından Kadıköy'de eylem: Nefes alamıyoruz

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında kapatılan işyerleri nedeniyle işsiz kalan kafe ve bar çalışanları Kadıköy’de sessiz eylem yaptı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması, hafta içi de restoran ve kafelerin sadece paket servis ya da gel al sistemi ile çalışması nedeniyle kapanan işyerleri nedeniyle işsiz kalan kafe ve bar çalışanları Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi.

“Bu hesabı biz ödemeyeceğiz”, “Geçinemiyoruz”, “Hayatımızı istiyoruz”, “Açlıktan da koronadan da ölmek istemiyoruz”, “Kafe-bar çalışanları için önlem alınsın”, “Nefes alamıyoruz”, “Bütçeden bize ayrılan pay için çok düşündünüz mü?”, “Hayatımdaki bütün birikimimi gelirken dolmuşa verdim’”, yazılı pankartlar ile sessiz eylem gerçekleştiren kafe ve bar çalışanları destek çağrısında bulundu.

“COVID’den değil açlıktan öleceğiz” diyen kafe ve bar çalışanları, haklarının tam olarak ödenmesini ve pandemi sürecinde kendilerine yardım yapılmasını istedi.