Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki taciz davasında, öğretmene beraat kararı!

İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde yaşanan taciz davasında mahkeme, öğretmenin mesaj ve davranışlarının "nahoş ve rahatsız edici" olduğu belirtmesine rağmen; beraat kararı verildi.

Kadriye Moroğlu Lisesi'ndeki taciz davasında, öğretmene beraat kararı!

HABER MERKEZİ

İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğretmenin, öğrenciyi taciz ve tehdit etmesine ilişkin dava sonuçlandı. Yaklaşık 2 yıldır süren dava son süreçte pandemi koşulları neden gösterilerek ertelenmişti. Bugün son duruşması gerçekleşen davada, sanık öğretmen S.D. hakkında beraat kararı verildi.

Lisede yaşanan taciz davasında, öğretmenin gönderdiği mesajların “nahoş ve rahatsız edici” olmasının suça vücut vermesi için yeterli olmadığı belirtilerek öğretmene beraat kararı verildi.

Beraat kararına ilişkin davacı avukat yargının faili adeta ödüllendirildiğine, caydırıcı bir yaptırım uygulanmadığına dikkati çekti. İstanbul sözleşmesine vurgu yapan avukat mücadeleyi burada bitirmeyeceklerine, öldürülen, tacize uğrayan kız çocuklarıyla, kadınlarla dayanışma içinde bulunmaya devam edeceklerini ve hukuki süreci, verilen kararı İstinaf Mahkemesine, Bölge Adliye Mahkemesine taşıyacağını söyledi.

Duruşmada Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Av. Aysel Tekerek de hazır bulundu.

Öğrenci Eylül K. ise karara dair şunları söyledi:

‘’Maalesef avukatlarımızın da dediği gibi öldürülen, cinsel şiddete, cinsel saldırıya maruz bırakılan kadınların ardından, onların bekâretlerinin, özel hayatlarının tartışmaya açıldığı mahkeme salonlarından bir beraat kararı daha çıktı. Bu demek değil ki biz bu kararı kabul ediyoruz. Herkes yaşamına olduğu gibi devam etmeyecek. Gerekli itirazlarda bulunacağız, dosyanın takipçisi olacağız. Bu süreçte destek veren herkese çok teşekkür ederim’’

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’ndeki bir coğrafya öğretmeni hakkında öğrencileri cinsel istismara maruz bırakma suçundan dava açılmış ancak öğretmen görevine devam etmeyi sürdürmüştü. Sonradan öğretmenin görev yeri değiştirilmiş, öğrenciler ise bu kişinin hala görevde olmasını düzenledikleri eylemle protesto etmişti.

Eylem yapan yüzlerce öğrenciden 15’ine, “İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” suçlaması ile 5 günlük okuldan uzaklaştırma cezası verilmişti.