Kadınları aşağılayan 3 polis ve 1 imam görevlerinden uzaklaştırıldı

3 polis ve 1 imam, yurttaşları aşağılayan sözler sarf ettikleri görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Valilik, 4 kişinin de görevden uzaklaştırıldığını suyurdu.

Kadınları aşağılayan 3 polis ve 1 imam görevlerinden uzaklaştırıldı

Nazımiye’de de 3 polis memuru ile 1 imamın sosyal medyada paylaşılan videolarında, A. isimli koruma polisinin masadakilere “Türkiye’nin en çirkin kadınları nerededir?” diye sorduğu, masadakilerin ise “Ben Nazımiye’de güzel kadın görmedim”, “Muş” ve “Ardahan” şeklinde yanıtladıkları görüldü.Ardından A. isimli polis “Ben de Nazımiye diyorum. Gerçekten, kadınların erkeklere benzediği tek ilçe burasıdır” dedi.

Kadınları aşağılayan çirkin sözlerin yer aldığı video üzerine Tunceli Valiliği bir açıklama yaparak 4 kişinin görevlerinden uzalaştırıldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, “Nazımiye ilçemizde görev yapan kamu görevlilerince çekildiği tespit edilen, bazı sosyal medya ortamlarında paylaşılan ve vatandaşlarımızı rencide edici nitelikte söz ve davranışlar içeren videoyu; çeken ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturma Valiliğimizce başlatılmış ve ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapılmıştır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.