Kadınlara seçilme hakkının AKP döneminde tanındığını savunan AKP'li Zengin'den yeni açıklama: Gerçek niye batıyor?

'Gerçek niye batıyor' ifadeleri ile tepki gösteren AKP'li Zengin, sosyal medya açıklamasında "7 Haziran 2015’den önce isteyen her kadın Seçilme Hakkını kullanabiliyor muydu? HAYIR." ifadelerini kullandı.

Kadınlara seçilme hakkının AKP döneminde tanındığını savunan AKP'li Zengin'den yeni açıklama: Gerçek niye batıyor?

Türkiye’de 5 Aralık 1934’te kabul edilen yasa değişikliği ile kadınlar siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etti. AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, dün çıktığı yayında; seçme ve seçilme hakkının gerçek manada 2015’te kullanıldığını, öncüsünün de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etmişti.

“Kadınlar gerçek manada seçilme hakkını AK Parti döneminde kullanmıştır; öncüsü de Cumhurbaşkanımızdır” açıklamasıyla gündeme gelen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Twitter hesabından yeni bir açıklama daha yaptı.

Açıklamaları tepki çeken AKP’li Zengin’ın açıklaması şöyle:

“Kim niye rahatsız oluyor!

Gerçek niye batıyor.

Fail siz olduğunuz için mi?

Soru şu…

7 Haziran 2015’den önce isteyen her kadın Seçilme Hakkını kullanabiliyor muydu? HAYIR.

80 yılldır nerdeydiniz…

Kadın Hakları savunucuları…”

NE OLMUŞTU?

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı ‘Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını’na konuk oldu. AKP’li Zengin yayında, “Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır” dedi.

Zengin, “5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır” ifadelerini kullandı.