KADEM'i karıştıracak 'dua'

KADEM yöneticisi Ayşegül Yıldırım Kara'nın Cem Küçük, Hilal Kaplan, Cemil Barlas, Fuat Uğur gibi isimlerin 'FETÖ'den gözaltına alınması için dua paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

KADEM'i karıştıracak 'dua'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın kurucuları arasında olduğu “kadın örgütü” KADEM’le bir grup yandaş yazarı karşı karşıya getiren bir ‘dua’ ortaya çıktı.

KADEM’in yöneticileri arasında olan Ayşegül Yıldırım Kara’nın 2017 yılında sosyal medya hesabından Cem Küçük, Süheyb Öğüt, Hilal Kaplan, Fuat Uğur ve Cemil Barlas gibi yandaş isimlerin ‘FETÖ’den gözaltına alınması için dua ettiği görüldü.

Konuyu Türkiye gazetesindeki köşesine taşıyan Fuat Uğur, “KADEM’in kademsizi bu kadın kim?” başlıklı yazısında şunları yazdı:

“Muhammed Sami adlı biri “Twitter’da birçok kişiye FETÖ’cü damgası vuran ‘Paralel Yapı Deşifre’ hesabının sahibi emekli astsubay, FETÖ’den gözaltına alındı” yazmış.
Sonra @nurenda kullanıcı adı olan Zeynep bu tweeti yeniden paylaşıp RT etmiş.
Ve tam altında KADEM’in adı geçen bu yöneticisi Ayşegül Yıldırım Kara(@aysegulyk)’nın bir yorumu var. Benim, Hilal Kaplan, Süheyb Öğüt, Cem Küçük ve Cemil Barlas’ın da bir an önce gözaltına alınmasını diliyor:
“Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt için de bekliyorum aynı şeyi, Cemil Barlas, Fuat Uğur, Cem Küçük… Allahım amin…”
Birbirlerini tanıyor olmalılar ki Zeynep kullanıcısı da ona “İnşallah bacım” diye cevap vermiş.
Şimdi aradan üç yıl geçmiş. Doğru, şimdi öğrendim. Üstünde durmayabilirdim yine de ama bu kafa, bana ve diğer arkadaşlarımıza karşı FETÖ’cülerde ya da PKK’lılarda var olan nefrete sahip ve dahası KADEM gibi bir kuruluşun yönetim kurulunda hâlen görev yapmakta.”

Paylaşım üzerine “dehşet”e düştüğünü belirten Uğur, “Şimdi soruyorum KİM ? Böylesine rezilce satırları KADEM çatısı altından yazan kadın kim? Rahatsız oldukları konu ne? Pespaye bir iftira ve suçlamanın arkasındaki “fikir” ve “pozisyon”u çok merak ediyorum. Hilal Kaplan, Süheyb Öğüt, Cemil Barlas, Cem Küçük adına konuşmuyorum ama bizimle alıp veremediğiniz ne?” diye sordu.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu’na ve diğer KADEM yöneticilerine de seslenen yandaş yazar, bu işin peşine bırakmayacağını söyledi.

İşte o paylaşım: