Kabine bugün toplanıyor: 4 günlük yılbaşı yasağı da konuşulacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısının ardından yeni kararlar alınması bekleniyor.

Kabine bugün toplanıyor: 4 günlük yılbaşı yasağı da konuşulacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında, yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı da konuşulacak.

Bugün Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısının ana konusu koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler olurken, yüz yüze eğitim de değerlendirilecek.

31 Aralık perşembe günü olan yılbaşı tatilinin hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile birleştirilip birleştirilmeyeceğinin konuşulacağı toplantıda, 4 Ocak 2021’de başlanılması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmeler de yapılacak.

Erdoğan’ın “Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısında ele alacağız” sözleri sonrası, toplantıda esnafa kira yardımının salgın bitinceye kadar devam etmesi yönünde bir karar ile işyerleri için hibe ve kredi desteği çıkması da bekleniyor. Kira sözleşmelerindeki ücretlerin bir kısmının hibe edilmesi, bir kısmının ise uzun vadeli ve faizsiz kredilerle karşılanabileceği konuşuluyor.

Ayrıca toplantıda, vaka sayıları nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı ve yarı yıl tatilinin erkene çekilip çekilmeyeceğine de karar verilecek.