Jeffrey'den provokatif İdlib açıklaması: NATO müdahale mi edecek?

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib konusunda bir açıklama yaptı.

Jeffrey'den provokatif İdlib açıklaması: NATO müdahale mi edecek?

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’nin Suriye’nin İdlib vilayeti için talep ettiği askeri yardım konusunda Brüksel’deki NATO karargahında müttefiklerle görüşmeler yürüttü.

Jeffrey’in müttefiklerle ‘İdlib’deki ateşkesi Rusya ve Suriye hükümetinin ihlal etmesi halinde’ alınabilecek önlemleri de ele aldığı belirtildi.

Brüksel’de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı düzenleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, ‘NATO’nun İdlib’de Türkiye’ye yardım etmek için ne yapabileceğine baktıklarını’ söyleyerek “Her şey masada” dedi.

Jeffrey, “İdlib’de kalıcı ateşkesin Rusya ve Suriye’nin çıkarına olduğuna inanmıyoruz. Onlar topyekun zafer kazanma peşinde” görüşünü dile getirdi.

Ateşkesin ihlali halinde Türkiye’ye yardım için İdlib’e kara birlikleri konuşlandırma ihtimalini dışlayabileceklerini, havadan ne yapılabileceklerine ise baktıklarını söyleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi, Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili tutumunu netleştirmesi gerektiğini ifade etti.