İzmir'de yeni salgın önlemleri

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan kartların HES kodu ile uyumlu ve kişiye özel olmasına karar verdi.

İzmir'de yeni salgın önlemleri

İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurumu, pandemiyle mücadele kapsamında yeni alınan kararları kamuoyuna duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen toplu taşımada HES kodu uygulanması kararının ardından Valilik, toplu taşıma araçlarında HES kodu ile uyumlu olacak kişiye özel kartların kullanılmasına karar verdi. Hastalıkla temaslı olan vatandaşların ulaşım kartlarının izolasyon sürecinde askıya alınacağını duyurdu.

Tedbirler kapsamında ayrıca, turizm yerlerinde, otellerde ve konaklama tesislerinde HES kodu kullanması zorunlu olduğu belirtildi. Denetimin de kuruluşa ait olduğu vurgulandı. HES kodu istenmeyen ve müşteri kabul edilen işletmelerin 10 gün süreyle kapatılacağı aktarıldı.

Açık ve kapalı alanlarda sahnelenecek olan kamu ve özel tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale gibi faaliyetlerin kısıtlama yapılmaması kararlaştırıldı.

Gönderilen genelge kapsamında meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin etkinliklerinin ertelenmesine karar verildi. Uymayanların da para cezasıyla karşılaşacağını duyurdu.