İzmir'de tüm sosyal etkinlikler iptal edildi

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, milli günler ve mahalli kurtuluş günü kutlama törenleri dışında yapılacak olan her türlü sosyal etkinliklerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

İzmir'de tüm sosyal etkinlikler iptal edildi

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu önemli bir kararın altına daha imza attı. Kurul, “Covid 19’a bağlı vaka artışlarının olması sebebiyle, fiziksel teması önleyerek bulaşma riskini azaltmak amacıyla milli günler ve mahalli kurtuluş günü kutlama törenleri dışında yapılacak olan her türlü sosyal etkinliklerin ileri bir tarihe ertelenmesine” karar verdi.

Vaka sayısının arttığı İzmir’de il Hıfzıssıhha kurulu tüm sosyal etkinlikleri iptal etti.

Kurulun aldığı kararda, “Covid 19’a bağlı vaka artışlarının olması sebebiyle, fiziksel teması önleyerek bulaşma riskini azaltmak amacıyla milli günler ve mahalli kurtuluş günü kutlama törenleri dışında yapılacak olan her türlü sosyal etkinliklerin ileri bir tarihe ertelenmesine, Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Ertelenen etkinliklere nikah törenleri dahil değil.