İzmir'de büyük orman yangını: Alevler siteye ulaştı

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan ve genişleyen orman yangını nedeniyle iki site tahliye edildi. Alevler, boşaltılan sitelerden birine ulaştı.

İzmir'de büyük orman yangını: Alevler siteye ulaştı

İzmir’in Menderes ilçesinde dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın, yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda rüzgarla birlikte etkisini artırdı.

Yangın ihbarı üzerine bölgede İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevredeki vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 7 helikopter ve 2 uçakla başlandı.

Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin durduğu yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle Ahmetbeyli Mahallesi’nin güneyine doğru ilerlediği gözlenen yangın, yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başladı.

ALEVLER BOŞALTILAN SİTEYE ULAŞTI

Ekiplerin müdahale ettiği yangın, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi’ne kadar ilerledi. Menderes Kaymakamlığı, bölgede bulunan Koru Sitesi’nin tahliyesine karar verdi. 79 hanelik Koru Sitesi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi’ne yakın Koru Sitesi’ne alevler gece saatlerinde ulaştı. Alevlerin bölgedeki Ahmetbeyli Mahallesi’ne yaklaşması sebebiyle burada bulunan Gözlem Sitesi’ndeki evler de tahliye edildi.

Öte yandan Ahmetbeyli-Özdere karayolu da yangına müdahale eden araçların rahat geçişinin sağlanması için sivil araçların ulaşımına kapatıldı.

Yangının çıktığı Çile Mahallesi sakinleri de bahçelerine yaklaşan alevleri söndürmek için hortumlar ve kovalarla müdahalede bulundu.