İzmir'de Alternatif Üniversite'ler devam ediyor

İzmir'de üniversiteli gençlik gençlik Alternatif Üniversite Günleri'nin 2. Döneminde buluşmaya hazırlanıyor!İzmir'de Sosyalist Düşünce Toplulukları( SDT) çağrısı ile akademisyen ve aydınlarla birlikte başlatılan “Alternatif Üniversite Günleri” farklı başlık ve içerikler ile devam ediyor. Eğitimler 7 Mart Cumartesi günü Bornova Uğur Mumcu Gençlik Merkezi’nde başlayacak.

İzmir'de Alternatif Üniversite'ler devam ediyor

Geçtiğimiz dönem İzmir’de bir dizi panel, forum, seminer ve  Alternatif Üniveriste: Bilim Günleri’ni düzenleyen Sosyalist Düşünce Toplulukları (SDT),bu dönem de üç hafta boyunca 2. Alternatif Üniveriste Günleri düzenliyor. Geçtiğimiz dönem; Evrim Dersleri, Sosyal Bilimler ve Yöntem, Sanat ve Beşeri Bilimler, Bilim Kültürü ve Bilim Yöntemi konularında Bilim Günleri düzenlenmişti.

Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Ekonomi Üniversitesi olarak İzmir’in tüm üniversite gençliğinin davetli olduğu etkinlik 7-14-21 Mart tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşecek.

Ücretsiz olan etkinliğe katılım için internetten paylaşılan kayıt formunu doldurarak ya da oturumlar başlamadan önce etkinlik salonunun önünde kurulacak masalardan kayıt olunabilecek.

Doç. Dr. Ali Cenk Gedik, Yazar-Şair Cengiz Kılçer, YKKED Genel Başkan Yardımcısı Dr. Semiha Özalp Günal ve Prof. Dr. İzge Günal ile gerçekleşecek oturumlar iki bölüm halinde ilerleyecek. İlk bölümü hocaların sunumuyla tamamlanacak, ikinci bölümü ise soru, cevap ve katkılar üzerinden gerçekleşecek. İlk oturum Doç. Dr. Ali Cenk Gedik ve Yazar,Şair Cengiz Kılçer’in katılımıyla ‘Edebiyat, Sanat, Kültür’ başlığında 7 Mart Cumartesi Günü, Saat 15:00’da Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

7 Mart Cumartesi: EDEBİYAT-SANAT-KÜLTÜR

  • Kültür,Akademi ve Toplum
  • Sanatın ve Edebiyatın bugünü
  • Nasıl Bir Edebiyat?
    Doç. Dr. Ali Cenk Gedik
    Yazar, Şair Cengiz Kılçer

14 Mart Cumartesi: ÜNİVERSİTE,BİLİM VE AKADEMİ

  • Üniversite nedir ne değildir?
  • Akademinin dünü ve bugünü
  • Akademi, Bilim, Toplum ilişkisinde Üniversitelerin Durumu
    Prof. Dr. İzge Günal

21 Mart Cumartesi: EĞİTİM VE GENÇLİK

  • Dünyadan ve Türkiye’den Örneklerle Eğitim Nasıl Olmalı
  • Türkiye’de Kamusal Eğitim: Köy Enstitüleri Örneği
  • Nasıl Bir Üniversite ve Nasıl Bir Öğrenci Gençlik
    YKKED Başkan Yardımcısı Dr. Semiha Özalp Günal

“Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili , tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında bir dağ başı. Öğrenmenin bilginin olduğu her yer okuldur. Alternatif üniversite İzmir’de tüm üniversitelerden gençliğin katılımıyla gerçekleşecek. Aydınlanmacı, sorgulayan, düşünen, üreten, mücadeleci yeni bir gençlik kuşağı olarak üniversiteli gençliği; bilimi, sanatı, kültürü, düşünceyi, kitabı, aydınlanmayı hep birlikte yeşertmeye çağırıyoruz.” diyerek çağrı yapılan etkinliğin tarih ve ayrıntılar duyuru görselinde yer aldığı gibi Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm oturumlar sabit olarak saat 15:00’da başlayacak.

İnternet üzerinden kayıt için tıklayınız

İzmir’de tüm üniversitelerden gençler Alternatif Üniversite’lere çağrı yaptı:

izmirde-alternatif-universite-gunleri-devam-ediyor