İzmir'de acil yıkılacak bina sayısı 506'ya ulaştı

Bakan Kurum, İzmir'de hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır." dedi.

İzmir'de acil yıkılacak bina sayısı 506'ya ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’deki deprem ile ilgili “Dün itibarıyla tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır” dedi.

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde 115 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce binada hasar meydana gelmişti.

Bakan Kurum, İzmir Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Şu an itibarıyla 17 vatandaşımızın hastanelerde tedavisi sürmektedir.” dedi.

ACİL YIKILACAK 4 BİN 239 BAĞIMSIZ BÖLÜM

İzmir’de dün itibarıyla tüm hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Kurum, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar 109 bin 921 binada 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Bu çerçevede ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506’ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır.

Bayraklı ve Bornova ilçelerimizin tamamına bakılmış, diğer alanlarda da kaymakamlarımız ve muhtarlarla görüşmek suretiyle gelen tüm hasarlar mahalle mahalle tespit edilmiştir.”